Emotivan oproštaj Voje Brajovića od voljenog kolege: Ivan Bekjarev biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana?

Autor:

19.11.2020 11:51

Foto:

Foto:



Tuga je velika, Srbiju je napustio jedan vrsan glumac starog kova, koji je obeležio jedan period domaće kinematografije!

Srbija i dalje tuguje za Ivanom Bekjarovim koji je nakon više od mesec dana mukotrpne borbe s virusom korona preminuo, a njegov kolega i prijatelj Voja Brajović i dalje s nevericom prihvata vest o tragičnoj smrti svog kolege.

Iako nije želeo da komentariše bilo šta, ipak je odlučio da pokuša misli da skrene na neke pozetivne stvari, te na ostavštinu koju je Ivan ostavio iza sebe.

- Pravo da vam kažem, nisam raspoložen uopšte za priču. Toliko me te stvari zbunjuju. Hajde da okrenemo malo na optimistični pogled - nadam se da će mlada generacija imati isto tako veliki broj uspešnih i voljenih ljudi radeći svoju profesiju i umetnost. Niste ni svesti koliko je bio prisutan Ivan Bekjarev, jedna od najprisutnijih glumaca. - Ističe Voja za Kurir.

Pročitajte i: Srbija danas tuguje: Preminuo je proslavljeni glumac Ivan Bekjarev! (video) 

Ivan Bekjarev, foto Jelena Jovanov

Brajović smatra da su Ivanu glave došli posvećenost i strast prema poslu, kao i korona kao kulminacija svega.

- Svi moramo da odemo i to je nekako prirodan proces, ali on je žrtva kovida i svoje posvećenosti profesiji. Mi glumci radimo i živimo da bismo radili svoj posao. Nas raduje uspeh, ali nas raduje to što radimo. Radujemo se da li ćemo dobiti neku novu ulogu, u nekoj novoj predstavi ili novom filmu, seriji. Naravno, što čovek više radi - više se tome raduje, više je bogat, pošto kod nas ne postoji ta mogućnost. Ako obogaćujemo druge - to je takođe smisao. - Konstatuje legendarni glumac.

 

Da li će predlog da se Ivan Bekjarev sahrani u Aleji zaslužnih građana biti prihaćen?

Na inicijativu Svetlane Bojković, kako prenosi Kurir, a na predlog Udruženja dramskih umetnika, upućen je zahtev da Ivan Bekjarev bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

- Ivan je dobio Oktobarsku nagradu i postoji davna odluka Skupštine grada, jer je najlogičnije da oni koji su dobili najviše priznanje grad abudu sahranjeni u Aleji velikana. Znate, Oktobarska nagrada nekada je bila najznačajnija nagrada u našem društvu i ovom okruženju. Oktobarska nagrada se davala za konkretno delo koje je umetnik uradio i on je dobio 1994. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu za ulogu Pankracija u predstavi 'Trgovci'. On je za svoje delo zaslužio da bude sahranjen u Aleji velikana. - Zaključio je Brajović.

Svetlana Bojkovic, foto Ata images

Komemorativni skup Ivanu Bekjarevu biće održan u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kada se steknu uslovi zbog epidemiološke situacije, a sahrana je zakazana za Subotu.