Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je danas, na dan kada je preminuo i njegov veliki prijatelj Fidel Kastro.

Maradona je preminuo u svom domu u Argentini od kardiorespiratornog zastoja. Informaciju su potvrdili brazilski CNN, BBC i agencija AFP.

Argentinski list "Klarin" je prvi objavio da je 60-godišnji Maradona doživeo srčani udar u svom domu u Tigreu. Dijego se tamo nalazio nakon operacije na mozgu koju je imao pre dve nedelje, te su se svi, kao i on sam, nadali oporavku.

https://twitter.com/FutbolBible/status/1326608115333296131

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Nastupao je, između ostalih, za Boku Juniors, Napoli i Barselonu, a milioni ljubitelja fudbala širom sveta obožavali su njegove briljantne poteze i golove.

Argentinski fudbaler preminuo je na četvorogodišnjicu smrti velikog prijatelja Fidela Kastra. Kastra je upoznao 1986. tokom Svetskog prvenstva. Njihovo prijateljstvo bilo je sve jače. Kada je nakon odlaska u penziju Maradona krenuo putem u kojem su mu najbolji prijatelji bili teški opijati, Kastro mu je pomogao stavivši sve resurse kubanskog zdravstva na raspolaganje da bi izašao iz krize.

https://twitter.com/WelshSocialism/status/1331636376530464768