Večiti partneri: Dirljivi oproštaj Gorice Popović od legendarnog glumca

Autor:

03.01.2019 22:00

Foto:

Foto:



Istaknuti dramski umetnik Marko Nikolić preminuo je juče u 73. godini u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara. Ljubimac nacije, čuveni Giga Moravac iz “Boljeg života” poslednjih godina borio se sa kancerom. Nažalost, bolest je pobedila.

Odlazak voljenog Gige Moravca: Preminuo Marko Nikolić

Njegova večita partnerka na filmu i televiziji, glumica Gorica Popović dirljivom objavom na društvenim mrežama oprostila se od velikog prijatelja.

Veličanstven kao Karađorđe, оbožavan kao Giga: Uloge po kojima ćemo pamtiti Marka Nikolića

Popovićeva je prvi put igrala sa Nikolićem 1983. u TV-filmu "Karađorđeva smrt" Đorđa Kadijevića. Marko je igrao naslovnu ulogu, Gorica je bila kneginja Ljubica Obrenović. Potom su, od 1987. do 1991. delili kancelariju u "Boljem životu". Ona je igrala Daru, sekretaricu i ljubavnicu Dragiše Popadića.

Smrt je bila brža: Velika neostvarena želja Marka Nikolića

U “Senkama nad Balkanom” ponovo su bili par. Nikolić je igrao rolu zaboravnog dede Luke, a Gorica njegove ljubavnice.

– U seriji imamo jednu staračku ljubavnu scenu. Ja tumačim izlapelog dedu čija duša hoće još uzbuđenja. I moja supruga Dubravka se našalila rekavši mi kako ne mogu bez Gorice. Tada sam se setio filma “Ujed” iz 1979. gde mi je Gorica takođe bila partnerka. Moramo da se šalimo, inače ne bismo opstali - ispričao je Nikolić u jednom od poslednjih intervjua za magazin Gloria.

Poslednje godine Marka Nikolića: Velika borba sa opakom bolešću

Bili su i ostali prijatelji do poslednjeg dana.

Poslednje zbogom: Dirljiv oproštaj Violete i Emilije Popadić od voljenog Gige

- Voleo je da zapeva u dobrom društvu... Bio je lafčina, zabavan i dobar čovek i naravno izuzetan glumac... Provela sam radni vek uz njega. Pitala sam ga nedavno da nam se pridruži u predstavi 'Brod plovi za Beograd' koju tradicionalno igramo pred novogodišnje praznike, ali kazao mi je da jedva govori. Bio je to naš poslednji razgovor - prisetila se Popovićeva.

 

Maja Gašić

Autor