Svi detalji teške operacije Dee Đurđević: Ona je veliki borac, sve vreme se držala hrabro

Autor:

08.02.2019 12:00

Foto:

Foto:



Voditeljka "Jutarnjeg programa" na  TV Pink Dea Đurđević juče je u ranim jutarnjim časovima doživela saobraćajnu nesreću, prilikom koje je teško povređena.

Naime, usled proklizavanja na poledici autobus je naleteo na voditeljku koja se nalazila na ulici. Dea je hitno prebačena na VMA, gde je hitno operisana. Prof. dr Marko Bumbaširević koji je operisao voditeljku, vrlo je optimističan i veruje da su uspeli da joj sačuvaju ruku.

Dobre vesti nakon višečasovne operacije Dee Đurđević: Spasili smo ruku

- Ona se oseća dobro i dobro je. Uveren sam da će sve dobro proći. Ovo je bila nemoguća misija, jer je reč o otkinutoj i opečenoj ruci. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro - rekao je Bumbaširević za "Kurir".

Budući da se radilo o ozbiljnim povredama, prioritet im je naravno bio Dein život.

Lančani sudar u Beogradu: Voditeljka Dea Đurđević teško povređena

- Vrlo je važno da se prvo spase život. Sve je urađeno i pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena kako se ne bi zaledila. Delovalo je nemoguće, moralo je sve da se rekonstruiše - rekao je profesor u razgovorui dodao - Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavestio o tome, teško je lečiti prijatelje.

Prema izjavama medicinskog osoblja, Đurđevićeva se sve vreme držala veoma hrabro. Uprkos svemu ostala je vrlo pribrana.

Hitna operacija: Lekari se bore da sačuvaju ruku Dei Đurđević

- Nakon što se probudila iz anestezije, Dea je bila svesna svega što se dogodilo i nije trebalo bilo šta da je podsećaju. Iako je višesatna operacija bila u pitanju, mnogi su se zabrinuli kako će Dea reagovati kada se probudi, budući da se desio težak udes, međutim, ona ne samo da ne želi da govori o fizičkom bolu, već govori da će sve biti u redu. Moguće da je u pitanju stanje šoka, ali svi su začuđeni koliko je Dea hrabra devojka. Ovde je prvih 72 sata najbitnije, tako da ćemo videti kako će se sve odvijati - otkrio je za "Blic" dobroupućeni izvor.

Dein emotivni partner i kolega sa TV Pink, Mladen Mijatović, zahvalio se medicinskom osoblju nakon uspešne operacije i u "Novom jutru" kod Predraga Sarape otkrio kako se voditeljka oseća.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic (@deadjurdjevic) on Jan 20, 2019 at 7:29am PST

- Kažu da je psihički veoma stabilna, da je veliki borac. Pozitivnog duha je, svesna je svega, čak i rekonstrukcije samog događaja i nezgode. Nema kontakta sa spoljnim svetom, što je razumljivo. U svakom slučaju, uputila je poruku svima koji je podržavaju i zahvalila se - rekao je Mijatović  i dodao - Ona se nada i očekuje da će se što pre oporaviti i vratiti na televiziju.

 

Maja Gašić

Autor