Čeka je još jedna teška operacija: Šta kažu lekari o oporavku Dee Đurđević

Autor:

27.02.2019 11:28

Foto:

Foto:



Voditeljka TV Pink Dea Đurđević, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći 7. februara, još uvek je na Odeljenju intenzivne nege, gde lekari čine sve da bi ruku koja joj je bila iščupana vratili u funkciju.

Dea Đurđević: Verujem da će sve biti dobro

- Doktor Bumbaširević i njegov tim su odlično uradili operaciju i u pravom trenutku reagovali brzo i profesionalno, što je povećalo prognoze da će Dea moći da koristi povređenu ruku. Nju čeka dug i težak oporavak, ali u prvi mah niko nije mogao da kaže da li će joj biti vraćene funkcije ruke. Međutim, ono što indikuje da se Dea oporavlja u dobrom smeru je to što je njena povređena ruka topla i to je dobar znak. Kada su to konstatovali, svi doktori su bili radosni jer to negde znači da su nervi proradili, kao i cirkulacija. Naravno, Deu čeka još jedna operacija ruke da bi to sve bilo povezano, kao i dodatne fizikalne terapije, ali ovo je prvi znak ne samo da joj je sačuvana ruka, već i da će najverovatnije moći da je koristi - kaže izvor upućen u lečenje naše lepe voditeljke, i dodaje:

Pozitivna energija je ne napušta: Novi detalji o oporavku Dee Đurđević

-Još uvek se ne zna kada će ona biti prebačena na drugo odelenje, to sada nikome nije prioritet već da se ona u potpunosti oporavi. Konzilijum lekara će odlučiti o tome i niko drugi, a potrebno je da se poklope sve kockice i da njeno stanje bude stabilno. Sada ima 24-časovnu negu i bitno je da se što više odmara. Postoji bojazan i kada bi izašla na drugo odeljenje, gde bi imala komunikaciju sa drugim pacijentima, da bi do nje stizale informacije iz spoljnog sveta što trenutno nije preporučljivo. S druge strane, tada bi došla u kontakt sa većim brojem pacijenata što zbog virusa koji vladaju nije dobro - kaže izvor, prenose domaći mediji.

Lančani sudar u Beogradu: Voditeljka Dea Đurđević teško povređena

Uz Deu su sve vreme njen verenik Mladen Mijatović i majka Nena, koji je mogu videti samo preko stakla, jer je ulazak u ovo odeljenje zabranjen.