Skoro pet meseci posle tragične smrti srpske folk zvezde Šabana Šaulića (67), javni tužilac u Bilefeldu podigao je optužnicu protiv vozača koji je bio u vozilo koje je ubilo kralja narodne muzike, piše Bild.

U optužnici se navodi da je Turčin Levent Alsin (35) na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu"mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako prenose strani mediji, Levent će morati uskoro da odgovara za ubistvo u saobraćaju, pred regionalnim sudom.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели sabketova_slika_svaki_dan (@sabketova_slika_svaki_dan) дана 15. Јул 2019. у 7:25 PDT

Alsin je prvo proveo tri meseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji. Oglasio se i Jerit Šol, advokat Alsina:

- Moj klijent je dobijao pretnje smrću na internetu.

Da podsetimo, nekrunisani kralj narodne muzike, Šaulić, 17. februara vraćao se sa koncerta u jednom klubu u Bilefeldu. On je krenuo na aerodrom u Dortmundu, i sa klavijaturistom Mirsadom Kerićem i prijateljem vozio se u Seatu po putu A2. Na Šaulića je tada naleteo pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mestu gde je dozvoljeno 80 km/h. Šaban je izašao iz vozila, ali se srušio posle i umro od posledica unutrašnjeg krvarenja usled pucanja aorte.