Slavni francuski glumac Alen Delon oporavlja se u Švajcarskoj nakon što je nekoliko nedelja proveo u pariskoj bolnici posle moždanog udara, preneli su francuski mediji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alain Delon (@alaindelon.official) дана 21. Јул 2019. у 10:51 PDT

Delonov najstariji sin Entoni potvrdio je da je osamdesettrogodišnji glumac imao "blagi" izliv krvi oko mozga i kardio-vaskularne smetnje dodajući da se sada oporavlja u jednoj švajcarskoj klinici posle hospitalizacije u Parizu, navodi agencija Beta.

Entoni Delon je rekao da je slavni glumac operisan u Parizu i da je u bolnici proveo tri nedelje, javila je agencija Frans pres.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alain Delon (@alaindelon.official) дана 5. Апр 2019. у 11:54 PDT

Slavni Delon je u maju primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Međunarodnom festivalu u Kanu, rekavši da se ne seća kad je poslednji put bio toliko dirnut do suza.

Glumac je tada rekao da želi da se oprosti od publike kojoj želi da uputi zahvalnost. Dodao je da je bio programiran za uspeh, ali ne i za sreću.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alain Delon (@alaindelon.official) дана 23. Феб 2019. у 5:36 PST

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije s retkom harizmom, stilom i velikom fizičkom lepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su "Roko i njegova braća" i "Gepard" Lukina Viskontija, "Samuraj" i "Pandur" Žan-Pjera Melvila, "Gospodin Klajn" Džozefa Lozija i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alain Delon (@alaindelon.official) дана 3. Јан 2019. у 9:02 PST

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija i u pozorišnim predstavama sa ćerkom. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom "Paroles, Paroles".

Iako je Delon poznat po verbalnim ispadima, aroganciji i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.