Žestoke kritike na račun princa Harija i Megan Markl: Oni su licemeri!

Autor:

20.08.2019 13:00

Foto:

Foto:



Britanski muzičar Elton Džon pokušao je na Tviteru da odbrani ponašanje vojvode i vojvotkinje od Saseksa, navodeći da je duboko uznemiren zbog "iskrivljenih i zlonamernih" izveštaja o nedavnom privatnom putovanju bračnog para sa sinom Arčijem, tokom kojeg su boravili i u njegovu domu u Nici i za to koristili privatni avion, prenosi Hina.

Elton Džon, dugogodišnji prijatelj princeze Dajane, napisao je da mu je dužnost da zaštiti mladu porodicu od napada medija, koje okrivljuje i za preranu smrt svoje prijateljice.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @royalfamily_2019_ on Aug 20, 2019 at 1:46am PDT

Dodaje da su on i njeov partner Dejvid vojvodi i vojvotkinji od Saseksa platili putovanje privatnim avionom jer su želeli da "dobiju visok nivo neophodno im potrebne bezbednosti".

- Posle naporne godine i njihove posvećenosti dobrotvornom radu, Dejvid i ja smo želeli da mlada porodica ostvari odmor u privatnosti, u miru i sigurnosti našeg doma u Nici - napisao je Elton Džon.

 

Mediji pomno prate nedavna putovanja vojvode i vojvotkinje od Saseksa, posebno prevozna sredstva koja su pritom koristili. Internet portali objavljuju fotografije princa Harija, Megan Markl i bebe Arčija, na kojima se vidi kako izlaze iz privatnog aviona, a mediji su pisali i da su u 11 dana četiri puta putovali privatnim avionom.

Prema pisanju tabloida The Sun, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razbesneli su britansku javnost jer su njihovi privatni letovi skupi, a sebe rado nazivaju "ekološkim ratnicima", osim kada su u pitanju glamurozni odmori.

- To je vrlo licemerno. Princ ne može govoriti o katastrofalnim efektima klimatskih promena dok po svetu leti privatnim avionom - samo je jedan od komentara javnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dilara GÖKÇEK (@dilaragokcek58) on Aug 20, 2019 at 1:38am PDT

List citira i izjavu laburističke poslanice u parlamentu, Tereze Pirs, koja je potvala par da vlastitim primerom ukaže na potrebu očuvanja životne sredine.

Princ Hari je ranije isticao važnost borbe protiv klimatskih promena. U septembarskom izdanju Voguea, čija je gostujuća urednica bila njegova supruga Megan, princ je pisao o problemu zaštite životne sredine i ljubavi prema prirodi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magroomtr (@magroomtr) on Aug 20, 2019 at 12:42am PDT

- Čini se da smo mi jedina vrsta na ovoj planeti koja misli da ona pripada isključivo nama - napisao je Hari.

Korišćenje privatnog aviona je britanskoj javnosti problematično ne samo zbog izuzetno visoke cene, već i zbog toga što njime putuje manje putnika nego kada su u pitanju komercijalni letovi, što znači da troše mnogo više goriva po osobi na sat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A Visual Diary (@duchessofsussexphotos) on Aug 20, 2019 at 1:27am PDT

Bakingmenska palata se nije oglasila ovim povodom.

Maja Gašić

Autor