Rade Šerbedžija o Mileni Dravić: Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan

Autor:

14.10.2018 19:00

Foto:

Foto:



Danas se opraštamo od po mnogima najveće glumice u istoriji domaće kinematografije, jedine dramske umetnice sa naših prostora koja ima nagrade sa festivala u Kanu i Veneciji, velike Milene Dravić. Nakon duge i teške bolesti, diva srpskog filma napustila nas je u 79. godini.

45 godina velike ljubavi: Kako su se zavoleli Milena i Gaga

Vest o smrti jedne od najomiljenijih glumica ne samo u Srbiji, već i u regionu, pogodila je Radeta Šarbedžiju, velikog prijatelje Milene Dravić i Dragana Nikolića

Šest decenija glumačkih bravura: Prekobrojna, Katica, Tašana… uloge po kojima ćemo pamtiti Milenu Dravić

- Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo - ispričao je za 24sata  Šerbedžija - Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi.

Svom svojom dušom čeznula je za Gagom: Dirljivim rečima kolege se opraštaju od Milene Dravić (foto)

O glumici kojoj se divio i nazvao je samim filmom, napisao je i poglavlje u njenoj monografiji.

- Milena je bila filmski aktivista, uvek na svom zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih. Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek da stane na stranu svog naroda i svoje publike.

Rade Šerbedžija: Prijatelji žive dok ih pamtimo

Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet jer se samo tako osećala srećnom.

- Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - istakao je glumac za portal 24.sata.

Rade Šerbedžija danas porinuo brod koji mu je Milena Dravić poklonila nakon smrti Dragana Nikolića (video)

- Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila - zaključio je Šerbedžija.

Maja Gašić

Autor