Ljubomir Bandović: Priroda to idealno uredi - na jednoj strani ti oduzme, a na drugoj doda

Autor:

25.03.2017 11:30

Foto:

Foto:



Ljubomir Bandović (40) odmalena je gluv na levo uho, ali ga taj hendikep nije omeo da postane jedan od naših najcenjenijih dramskih umetnika. Nedostatak ga je motivisao da bude bolji i odgovorniji, da svaki pozorišni tekst savlada do perfekcije, jer tokom predstava ne može da računa na pomoć suflera.

Kad je odlučio da konkuriše na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, bila mu je potrebna potvrda da je zdrav, koju je, priznaje, lažirao.

- U Vranju sam takvu potvrdu dobio bez problema, mesto je malo, svi se znaju. Kad sam se upisao na glumu, profesor Vlada Jevtović rekao nam je da svi treba da kažemo jednu tajnu, nebitno kakvu, veliku ili malu, valjda kako bismo se bolje upoznali. Svi su otkrivali različite stvari iz svog života, a ja sam odmah rekao da sam gluv na levo uho, da ne bih došao u situaciju da me hvataju u laži. Mislio sam da je bolje da to odmah priznam. Publici koja me gleda u pozorištu može da bude i neobično, i da se pita kako radim sa suflerom. Jednostavno, ne radim, za mene su oni samo ljudi u teatru koji primaju platu, ne mogu da se oslonim na njihovu pomoć. Ali, s druge strane, valjda to priroda idealno uredi, pa ti na jednoj strani oduzme, a na drugoj doda, te vidim fantastično, kao soko. A imam i odličnu memoriju, lako pamtim tekstove - otkrio je glumac u razgovoru za magazin "Gloria"

Komentari. (0)

Loading