Zdravko Čolić: Otpevao je na stotine pesama, ali jedna mu i danas izaziva nemir

Autor:

12.04.2017 17:40

Foto:

Foto:



Bez obzira na to što iza sebe ima više od četiri decenije muzičke karijere, samim tim i mnogo rutine stečene na brojnim koncertnim nastupima, Zdravku Čoliću (65) jedna pesma uvek izazove istu mešavinu nemira, nostalgije i treme kad treba da je otpeva. Kompozicija Kemala Montena “Sinoć nisi bila tu” zauzima posebno mesto u njegovom sentimentalnom prtljagu.

Više je razloga zašto je ona omiljena našem velikom pevaču. Osim na prve uspehe, ona ga seća i na rodni grad, ljude s kojima je odrastao.

– Ta numera me uvek vrati na početke, u moju “Skenderiju”, i dan kad sam položio matematiku i upisao treću godinu fakulteta – kaže Zdravko Čolić za “Gloriju”. – Uveče sam nastupao na “Šlageru sezone”, pevao sam “Sinoć nisi bila tu” i osvojio treće mesto publike i nagradu za interpretaciju. Sutradan je u svim novinama osvanuo naslov: “Pojavilo se novo ime u muzici – Zdravko Čolić”. Pesmu je napisao divan muzičar i čovek Kemal Monteno. Zbog svega toga ona ima posebno mesto u mom životu.

Zdravko, neprikosnoveni miljenik dama, navikao je da je njegov privatni  život pod budnim okom javnosti. Nedavno je za Kurir Stars otkrio kako je popularnost mogla skupo da košta njegovu porodicu.

- Mnogo toga sam prošao i doživeo u životu. Jednom je moju suprugu nožem napala neka obožavateljka i posekla je po licu. Sandra se izmakla, ali ju je ova malo zakačila, srećom bez većih posledica. To je bilo davno, ali se i dan-danas sećam toga. Moja žena drugih većih neprijatnosti nije imala, jer se ne eksponira, nije taj tip, a i smatram da žena i deca treba da budu daleko od očiju javnosti - kaže popularni Čola.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading