Srce ga izdalo: Preminuo glumac Bogoljub Mitić Đoša

Autor:

22.06.2017 10:14

Foto:

Foto:



Glumac Bogoljub Mitić, poznatiji kao Bata Đoša preminuo je jutros u Beogradu.

Kako je prenosi portal Žena, vest o tome da je popularni glumac preminuo potvrdio je direktor leskovačkog pozorišta, Stanislav Grujić, koji je rekao da mu je pre sat vremena tužnu vest javio Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic. On je preminuo od posledica srčanog udara.

Svoj glumački talenat pokazao je u mnogim ostvarenjima, i to uprkos tome što nakon srednje škole nije upisao glumu. Vodio se kao glumac amater, ali ga to ni na koji način nije sprečilo da pokaže svoj raskošni talenat u ostvarenjima poput "Porodično blago", "A sad adio", "Agencija za SIS", "Seljaci", i mnogim drugim ostvarenjima.

U TV seriji „Agencija za SiS“ je pored glavne uloge (Mulja) bio i saradnik na pisanju scenarija. Iza sebe je ostavio ženu i dve ćerke.

Bogoljuba šira javnost znala je kao Đošu, ali nakon specifične uloge u popularnoj seriji ,,Porodično blago”, gde je tumačio lik priprostog gospodina iz sela Stajkovce, dobio je nadimak bata Đoša, jer se tako zvao i njegov lik iz pomenute serije.

Reditelj Siniša Pavić bio je najzaslužiji za uspon Mitićeve karijere. Naime,on je izabrao Mitića za ulogu bata Đoše u njegovoj čuvenoj seriji ,,Porodično blago”, koja se prikazivala na RTS-u.

 

Ovo je bila prva Mitićeva televizijska uloga. Mitić i njegov kolega Predrag Smiljković, tumačili su dva brata, poljoprivrednika, koji dolaze iz sela Stajkovce u Beograd kako bi završili određene poslove. Dok Tika pokušava da bude poslovni čovek, koji će zaraditi što više novca, Đoša je pijanac, kojeg interesuje samo Duda Piroćanka, žena u koju je zaljubljen.

Tika Špic i Bata Đoša postaju jedan od omiljenih televizijskih parova, rame uz rame sa čuvenim Pajom i Jaretom iz ,,Kamiondžija”. Glumce su tada i u privatnom životu prozvali Tika i Đoša, a pod ovim nadimcima su poznati i dan danas.

Bogoljub Mitić i Predrag Smiljković družili su se i privatno, čak su se i okumili. Predrag je takođe iz Vlasotinaca i njihovo prijateljstvo trajalo je godinama.

Đoša je najveći broj pozorišnih uloga ostvario u "Leskovačkom pozorištu”. Postao je popularan nakon serije "Porodično blago" gde je glumio bata Đošu, po kojem je postao i prepoznatljiv.

Što se tiče ostalih uloga na filmu i televiziji, glumio je i u serijama: Agencija za SIS, Policijska stanica, Seljaci, Crni Gruja, a učestvovao je i u Tvoje lice zvuči poznato, gde je pokazao svoj talenat.

M G

Autor

Komentari. (0)

Loading