Prvi trejler "Zaspanke za vojnike": Ratna drama o hrabrosti, časti i žrtvovanju za domovinu (video)

Autor:

24.10.2017 18:16

Foto:

Foto:



Film "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Gage Antonijevića, ratna drama o golgoti koju je naša vojska prošla u Prvom svetskom ratu, predstavlja prvi veliki projekat ovog tipa u srpskoj kinematografiji koji se radi posle niza decenija.

Šala na sopstveni račun: Marko Gvero konačno našao kišobran po meri (foto)

A post shared by Marko Gvero (@gveromarko) on Oct 10, 2017 at 1:46am PDT

Uspešni tandem iz serije "Ubice moga oca", reditelj Antonijević i scenarista Nataša Drakulić, ponovo sarađuju na ovom projektu koji je rađen po motivima “Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića.

- Film slika generaciju koja je bez pitanja žrtvovala život za svoju domovinu i uznela se u visine, a to neminovno vodi epskom pristupu, emociji, ali i blagoj patetici. Mislim da je to sve kvalitet ovog filma - rekao je Antonijević za "Novosti".

Glumačku ekipu u ovoj ratnoj epopeji čine Aleksandar Berček, Radoš Bajić, Nenad Okanović, Ljubomir Bandović, Nataša Ninković, Tihomir Arsić, Aleksandar Đurica, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Marko Gvero...

Kako je reditelj najavio, premijera bi trebalo da bude 2018. godine, kada se obeležava i stogodišnjica kraja Velikog rata.

Maja Gašić

Autor