Džejn Fonda: Nisam uvek bila dobra majka

Autor:

26.10.2017 11:44

Foto:

Foto:



U decembru ove godine dvostruka dobitnica Oskara proslaviće 80. rođendan, a proslavljena glumica otkrila je do sada nepoznate detalje iz svog privatnog života. Osim što je, ponovo, javno progovorila o seksu u filmskoj industriji, Džejn Fonda priznala je i kakva je majka.

Jedna od glasnijih feministkinja Holivuda zasigurno je i 79-godišnja glumica Džejn Fonda, koja je bez srama odavno otkrila da je bila žrtva silovanja, ali i zlostavljana kao dete, kao i to da je dobila otkaz jer nije želela da ode u krevet sa nadređenima.

Bolna ispovest Džejn Fonde: Mračna tajna koju je nosila na duši sedam decenija

U svom poslednjem intervjuu, koji je dala za magazin "Stellar", glumica je otkrila kako je u njenom životu seks imao značajnu ulogu i veliki uticaj, a dotakla se i aktualnog holivudskog skandala u kojem su brojne glumice optužile Harvija Vajnstajna za seksualno zlostavljanje, dodajući da se širi poput epidemije.

Објава коју дели Negin Zand (@neginzand) дана 23. Окт 2017. у 7:55 PDT

-Seksualno zlostavljanje nije ništa neobično u Holivudu, zapravo je sasvim uobičajeno, baš kao i u svakoj zemlji ovog sveta u kojoj vladaju muškarci. Širi se poput epidemije. Ne mislim da sam jedina žena na čiji je život duboko uticalo pitanje seksualnosti. Bilo da je reč o zlostavljanju ili izdaji ili nesigurnosti... sve je to poprilično univerzalno. Seks je imao veliki uticaj na moj život - ali ne uvek u dobrom smislu - otkrila je Džejn Fonda.

Osim po pitanju seksa, Džejn Fonda poprilično otvoreno govori o odnosu sa svoje troje dece - 50-godišnjom Mari, 49-godišnjom Vanesom i 33-godišnjim Trojem, pa je tako priznala kako nije uvek bila "dobra majka".

Jane Fonda in Cat Ballou (1965), directed by Elliot Silverstein ???? #film #janefonda #catballou #babe

Објава коју дели Asia M (@jchalowska) дана 25. Окт 2017. у 4:05 PDT

-Mislim da rad na odnosu roditelja i dece nikada ne prestaje. Nisam uvek bila dobra majka - priznala je i dodala kako još uvek uči da sluša, ali i moli za oprost kada pogreši.

Dvostruka dobitnica Oskara u intervjuu se dotakla i svog izgleda i dobre linije, za šta je najzaslužnije njeno redovno vežbanje kao i lagana hrana koju konzumira.

#janefonda #held #goeieoudetijd #mijngrotevoorbeeld #misdebeenwarmers

Објава коју дели Soraya Sip (@sorayasip) дана 25. Окт 2017. у 12:57 PDT

Nedavno je u intervjuu, koji je dala svojoj kolegici Bri Larson, Džejn Fonda progovorila i o ružnim događajima koji su joj obeležili život.

-Bila sam žrtva silovanja, ali i seksualno zlostavljana kao dete. Uz sve to, dobila sam otkaz jer nisam želela da spavam sa šefom. Zbog svega toga verovala sam da je sve to moja krivica i mislila sam da sam nešto pogrešno rekla -prenosi tportal.

Објава коју дели Giles Addison (@benedictives) дана 25. Окт 2017. у 12:50 PDT

- Znam devojke koje su silovane, a koje uopšte nisu svesne toga da je reč bila o silovanju. Većina njih misli da nisu dovoljno jasno i glasno rekle "ne". Jedna od boljih posledica ženskog pokreta je i to da smo napokon shvatile da silovanje i zlostavljanje nisu naša krivica - tvrdi glumica.