Bajaga najavio nov album: Kad već ne snimam često, onda bar da uradim kako valja

Autor:

07.11.2017 22:38

Foto:

Foto:



Popularni Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da zajedno sa svojim instruktorima imao „milion“ svirki u toku leta, ali da je sada došlo vreme za rad u "Studiju O" u Beogradu.

Veličanstvenim koncertom Bajaga zatvorio Beogradski letnji festival

- Ništa oko novog albuma nismo radili do polovine septembra. Posle beogradskog nastupa u Rajićevoj, došli smo kod Olivera Jovanovića. Mi smo stara ekipa. Mi smo imali nekad, zajedno sa basistom Cveletom, studio na Avali. Ovo je nešto mnogo bolje - istakao je Bajaga.

Poručuje da to mesto zna još odranije i napominja da je sada vrhunska muzička oprema u tom prostoru.

Cenjeni muzičar ističe da su studiji maltene izumrli. Prema njegovim rečima, već je poznato šta će se naći na novom albumu "Bajage i Instruktora".

- Osam pesama smo prebacili na traku. Imaju gotove muzike i tekstove. Dve su skoro pri kraju, tri-četiri su 80 odsto gotove. Imam još jednu pesmu koju radim, možda bi to bila deveta. Planiram da napravim još dve-tri, pa možda i da ne snimimo sve. Nikad ne možeš da predvidiš koliko će to trajati. Ovoga puta stvarno ne želimo da žurimo. Pet godina je od poslednjeg albuma, i pošto ne radim to često, onda bar da radim kako valja. O studiju smo se dogovorili do Nove godine, ali pošto će u tom periodu biti i koncerata, to će nas ponovo malo izbaciti iz ritma, pa ćemo, verujem, raditi i u januaru - kaže Bajaga.

On bi želeo da već na proleće novi album bude dostupan poštovaocima.

- To bi bilo realno, bez opterećenja. Nemam nikakav ugovor koji me obavezuje da moram da završim nešto. Samo mi je bitno da bude dobro, i na tome radimo. Imamo, za sada, hvala bogu, i dosta sreće. Nekako mi se čini da su se svi uželeli velikih zvučnika, velikog studija. Producent je Saša Habić, sa kojim smo uradili mnogo dobrih albuma. Biće tu možda i nekih gostiju. Za sada je jedino od ljudi van benda gitarista Saša Ranđelović Ranđa odsvirao solo u jednoj pesmi - ističe Bajaga.

Maja Gašić

Autor