Maradona o Kastru: Preminuo je najveći, izuzetno sam tužan

Autor:

26.11.2016 23:27

Foto:

Foto:



Najbolji argentinski fudbaler svih vremena Dijego Armando Maradona izjavio je saučešće povodom smrti revolucionarnog vođe Fidela Kastra, za koga kaže da mu je bio kao drugi otac.

- Zvali su me iz Buenos Ajresa i bio sam u šoku kad sam čuo da je vođa umro - rekao je Maradona novinarima u Zagrebu gde bodri Argentince koji igraju u finalu Dejvis kupa sa Hrvatskom, prenosi Tanjug.

. . به بهانه درگذشت فیدل کاسترو رهبر کوبا دیگو مارادونا درحال نشان دادن تصویر خالکوبی شده ی فیدل کاسترو به خود او.  فیدل کاسترو چندین بار شخصا برای ترک اعتیاد مارادونا وارد عمل شده و حتی به مارادونا گفته بوده که اگه ترک‌ نکنه اونو میکشه! مارادونا همیشه فیدل رو رهبر خودش میدونست و بدون هیچ ‌ترسی از امثال کاسترو ، چگوارا ، چاوز و حتی احمدی نژاد و هرکس دیگه ای که مخالف جنگ و خشونت باشه حمایت میکنه. . #maradona #maradona10 #diegomaradona #fidel #fidelcastro #castro #RIPcastro #nostalgia #footballnostalgic

A photo posted by فوتبال نوستالژیک (@football.nostalgic) on Nov 26, 2016 at 4:52am PST

Bivši sportista je više puta izjavio da se divi Kastru, za koga je rekao i da je „pored boga, on razlog što je živ“.  On je nekoliko puta boravio na Kubi i predsedniku bi na poklon obavezno nosio dresove.

- Ovo je užasan dan za mene. Javljeno mi je da je preminuo onaj koji je bio najveći, bez ikakve sumnje. Fidel Kastro je umro. Izuzetno sam tužan - istakao je Maradona, prenosi Beta.

تصویری از بازی فیدل کاسترو و مارادونا با توپ #varzesh3 #maradona

A photo posted by صفحه رسمی سایت ورزش ۳ (@varzesh3) on Nov 26, 2016 at 3:57am PST

Bivši kubanski predsednik, revolucionarni vođa koji je izgradio komunističku državu i pet decenija prkosio naporima SAD da ga svrgnu, preminuo je u petak uveče u 91. godini.

Kastrov pepeo biće položen 4. decembra u gradu Santijago de Kuba.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading