Pogledajte poznate na crvenom tepihu “Toni” nagrada

Autor:

08.06.2015 13:46

Foto:

Foto:



Dodela najprestižnijih pozorišnih priznanja “Toni” protekla je u znaku Britanaca. Mjuzikl o mladoj lezbijki i predstava o talentovanom britanskom tinejdžeru osvojili su po pet prestižnih nagrada.

“Toni” za najbolji mjuzikl osvojio je “Fun Home” kome su pripale još četiri nagrade, među kojima i za najbolju režiju mjuzikla.

Britanska glumica Helen Miren dobila je priznanje za najbolju glumicu u komadu “The Audience” u kojem igra britansku kraljicu Elizabetu Drugu. Njen kolega Ričard Makejb poneo je titulu najboljeg glumca za istu predstavu u kojem glumi premijera Harolda Vilsona.

Komad “The Curious incident”, priča o mladom talentovanom matematičaru Kristoferu Bunu, osvojio je pet “Tonija”, za najbolji pozorišni komad, najbolju mušku i žensku ulogu u pozorišnom komadu i najbolju režiju.

Nagrada “Toni” ustanovljena je  1947. godine, a dodeljuje se za dostignuća u radu američkog pozorišta. Nagrade dodeljuje žiri od 700 članova, a smatra se ekvivalentom “Oskara za film”, “Emija” za televiziju i “Gremija” za muziku.

U galeriji iznad teksta pogledajte poznate ličnosti na crvenom tepihu pre ceremonije.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading