Tri pitanja za... Aleksandra Šapića

Autor:

29.09.2015 12:49

Foto:

Foto:



Predsednik opštine Novi Beograd, nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić poznat je po posvećenosti poslu. On je i osnivač humanitarne fondacije ‘Novi Beograd’, jedne od najcenjenijih u Srbiji. Sa njim smo razgovarali u Ustanovi za decu i mlade ‘Sremčica’, koju je je posetio u okviru humanitarne akcije ‘Sport za sve’.

Foto: Gloria press

Transparentnost je ono što vašu fondaciju izdvaja od ostalih. Planirate li i nove projekte?
- Do sada smo primili 700.000 SMS poruka i blizu smo cifre od milion evra. Poslali smo četrdesetoro dece na lečenje u inostranstvo, i to je moj najveći uspeh. Nakon više od godinu dana s ponosom ističem da smo se pozicionirali kao prava humanitarna organizacija i, što je bitnije, vratili smo poverenje građana u tu vrstu angažmana. Potvrda našeg dobrog rada je i dogovor sa Švajcarskom, koja nam je omogućila da i sa njihovih brojeva mogu da se šalju SMS poruke, naravno sa ciljem da i tako sakupimo sredstva za svu našu decu sa teškim zdravstvenim problemima.

Kada ste postali predsednik opštine, rekli ste da ćete se fokusirati na najmlađe i najstarije. Šta ste konkretno uradili?
- Najmlađima smo obezbedili više od 20 besplatnih programa, od sporta, preko glume do časova pevanja, sa idejom da ispune vreme pravim stvarima. Ako požele da se i profesionalno bave time, opet ćemo im biti na raspolaganju. Jer, u budućnost treba ulagati, a mladi jesu naša budućnost. Biću neskroman i reći ću da smo mi za naše penzionere uradili ono što niko drugi nije. Naša fondacija im organizuje besplatna druženja, zabave, izlete, kao i besplatne preglede. Jako sam slab na najstarije, jer su oni svoj život posvetili ovoj zemlji.

Mnogo dečaka želi da krene vašim stopama i bude uspešno, šta biste im posavetovali?

- Da li će neko postati uspešni, profesionalni sportista, zavisi od mnogo životnih faktora. Potrebno je dosta rada i odricanja, kao neopisiva ljubav prema izabranoj profesiji. Neka budu uporni i rezultat neće izostati.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading