Svet danas tuguje – Preminula Mira Furlan!

Vest da je legendarna glumica Mira Furlan preminula uzdrmala je domaću ali i svetsku javnost. Poštovaoci njenog rada i obožavaoci vest su dočekali s velikim žaljenjem, a legendarnu glumicu pamtiće po ulogama u filmovima ‘Lepota poroka‘, ‘Braća po materi‘, ali i mnogim svetski poznatim ulogama poput one u seriji ‘Vavilon 5‘. Mira je već neko vreme bolovala, otkriva njen veliki prijatelj, režiser, Majkr Stražinski.

Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti s univerzumom – napisao je on na svom ‘Twitter‘ nalogu.


Mira Furlan preminula je 20. januara, a uzrok smrti još uvek nije poznat javnosti. Ipak, Stražinski ističe da je kompletna ekipa serije ‘Vavilon 5‘ već neko vreme znala da je zdravstveno stanje Mire kritično.

Znali smo da naša Mira bledi. Nadali smo se da će biti bolje. U grupnom emailu koji je ekipa serije dobila, nagovestili su da će ozdraviti. Ali posle me je glumac Piter Džurasik zvao da mi kaže da Mirin muž, režiser Goran Gajić, vodi Miru kući – rekao je on za ‘Variety‘.

Pročitajte i Mira Furlan o životu u tuđini: Amerikance ne zanima ko sam bila u nekoj opskurnoj zemlji za koju nisu ni čuli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mira Furlan (@mirafurlan_)

Činjenica da jedne od najboljih glumica, neverovatnog talenta i nesvakidašnje harizme više nema rastužila je ne samo domaću, već i svetsku glumačku scenu.

Mira je bila dobra i ljubazna žena, izuzetno talentovana umetnica i divna prijateljica svima na snimanju. Užasnuti smo ovim vestima – zaključio je Stražinski.

Autor: Gloria.rs
Foto: Chris Weeks/Getty Images for Hollywood Film Festival via Guliver, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi