Zvonko Bogdan: U mojoj kući nikada nije bilo povišenog tona niti neprimerenih reči


Maestro panonske šansone, boem i džentlmen Zvonko Bogdan, koji će nastupiti na predstojećem Exitu, otkriva šta mu danas, posle pola veka karijere, predstavlja zadovoljstvo i zašto njegova majka nije mislila da će od njega postati čovek

Legendarni Zvonko Bogdan (77) s razlogom nosi titulu maestra panonske šansone. Pevač, kompozitor, slikar, pesnik i džokej prepoznatljiv je i po učtivim i džentlmenskim manirima. Kroz sve svoje talente provlači notu boemskog života, a njegove pesme, uz zvuke tamburica, priče su o ravnici, prošlim vremenima, Dunavu, ljubavi, konjima koji slobodno jure, ženama.

Izvođač čuvenih hitova “Ko te ima taj te nema” i “Kada padne prvi sneg”, koji će nastupiti na festivalu Exit 7. jula, danas uživa u bavljenju muzikom dok gleda kako njegovi unuci trčkaraju salašima na kojima je on nekada odrastao. Njegov poslednji koncert na Petrovaradinskoj tvrđavi, pre dve godine, i dalje se prepričava zbog neverovatne količine pozitivne energije koju je podelio sa brojnom publikom.

Vaša muzika ne poznaje generacijske razlike. Vaše pesme, note i tekstove vole svi, od mladih do starijih. Kako se oseća iskusan autor kada vidi da ima odličan prijem i kod mlade publike?

– Znam da je danas vrlo popularno pričati o sebi nadugačko i naširoko, ali ja jednostavno ne spadam u takve ljude. Ne razmišljam na taj način. Meni je najvažnija povratna informacija publike. Ako je publika zadovoljna, to je onda pun pogodak.

Očekuje vas koncert na Exitu, koji posećuju pre svega mladi. Kakav je osećaj nastupati pred njima?

– Exit je postao najpopularniji skup kod mladih. To poštujem, a još više poštujem poziv organizatora da sa svojim orkestrom nastupim. Mladi su uvek bili pogled u budućnosti. Ovo je moje treće učešće na festivalu, i to čini veliku čast, da muzika koju čuvam od zaborava nađe svoje mesto na Exitu.

Nastavak intervjua sa Zvonkom Bogdanom pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Jelena Ivanović, EXIT Team, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi