Žika i Dragi Jelić: Rokenrol na štapu i udici


Muzičari Živorad-Žika i Dragi Jelić, osnivači YU grupe, više od šest decenija pecaju na beogradskim rekama, na kojima su nastale neke od njihovih najboljih pesama

Srpski rokeri, braća Žika (77) i Dragi Jelić (72), čiji bend YU grupa sledeće godine obeležava 50. rođendan, imaju dugovečniji pecaroški nego muzički staž. Udice su počeli da zabacuju još kao klinci, a s vremenom su nabavili i najmoderniji pribor za ribolov.

– Dok smo živeli u novobeogradskim paviljonima, znali smo da sa srednjim bratom Radetom, vozeći se na jednom biciklu, odemo do bloka 45 i obližnjih kanala da pecamo. U njima je bilo najviše grgeča, a šta god da ulovimo, mama bi očistila i pržila. Ta riba bila je puna kostiju, ali nama je bila slatka – priča Žika, dok Dragi dodaje da se riba lovila na najlon, uz pomoć plovaka koje su pravili od plutanih zapušača i hleb kao mamac:

– Moram priznati da nisam baš toliko strastven ribolovac kao Žika, nemam strpljenja da satima sedim i čekam da nešto zagrize. A i prilično sam gadljiv, ne bih mogao da stavim crvića na udicu, pošto su se i rečne i kanalske ribe profinile, retko koja danas ide na hleb.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 22. jula!

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi