Žarko Jokanović: Zahvalan sam Milici, ne bih mogao sebe da zamislim pored izoperisanih žena

 

Pošto su nedavno obeležili 20. godišnjicu zajedničkog života, glumica Milica Milša i knjževnik Žarko Jokanović ističu kako nemaju tajni recept za dugovečan brak i otkrivaju da su njihove svađe smešne i da se uvek brzo pomire posle razmirice


Iako su nedavno proslavili 20 godina braka, Milica Milša (51) i Žarko Jokanović (52) tvrde da im je vreme koje su proveli zajedno prošlo neverovatno brzo. Glumica priznaje da se u njenoj glavi “svadba desila prekjuče”, dok pisac ističe da najčešće nismo svesni prolaznosti i zaboravljamo da je važno uživati u svakom trenutku. 

– Vreme najsporije prolazi kad vam nije lepo. Često ne razmišljamo koliko je život kratak i kako sve jednostavno proleće. Neke stvari uopšte ne mogu da posložim hronološki. Trenuci sreće vam daju ubrzanje – smatra Žarko. 

Par jubilej nije obeležio na poseban način, pošto je njima slavlje svakog dana, a najlepše im je kad su zajedno. Važne datume, poput godišnjice ili rođendana, proslave ručkom ili večerom, ali zato često jedno drugo obraduju nežnim gestovima. 

– Oboje smo vrlo romantični. To je veoma bitno u odnosu, pažnja kojom pokazujete koliko vam voljena osoba znači. Kad smo bili mlađi, pravili smo razna iznenađenja, a sad se mnogo dobro poznajemo pa sve “provalimo” mnogo ranije. Knjiga koju mi je Žarko poklonio prošle godine za 50. rođendan najromantičniji je i najdivniji gest u čitavom mom životu. A dugo je pisao i fantastične poruke i ostavljao mi ih svuda po kući, kao i ja njemu, jedno vreme smo to stalno radili. Bilo ih je baš mnogo i sve su veoma lepe, sačuvala sam ih u nekoliko knjižica. Ko zna, možda ih jednog dana sve sakupim na jednom mestu. 

Potrebu da voljenoj ženi napravi knjigu Žarko objašnjava time da je ona posebna u svakom smislu, pa zaslužuje i specijalan poklon. 

– Ako nekog volite, on za vas predstavlja univerzum za sebe, a Milica jeste moj univerzum, i šta god da uradim, imam utisak da je to malo u odnosu na to koliko je volim i koliku osećam potrebu da joj to i pokažem. Osvojila me je svime, kompletna je, jedinstvena, unikatna, neponovljiva, posebna, prelepa, i što je najvažnije, predobra, beskrajna i bezgranična. To su kvaliteti koje ćete danas retko naći u jednoj osobi. Zahvaljujući njoj živim život o kojem sam sanjao i maštao, kao u bajci. Ne postoji osoba na svetu koja je prema meni bila toliko dobra, pažljiva, fina, koja bi me razumela, volela, poštovala. Mi smo zaista dve polovine jedne jabuke, i to je lepa jabuka.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Milsa Fan profil (@milica_milsa_fan_profil) on

Zanimljivo je da je Žarko već na prvom susretu znao da je Milica osoba njegovog života, seća se čak i haljine koju je nosila te večeri u Budvi, kad su popili kafu u zajedničkom društvu. Venčali su se posle samo mesec i po dana zabavljanja, a Milica je pristala da se uda, a da se pre toga nisu ni poljubili. Svadba je bila zakazana za 15. maj, ali se zbog bombardovanja, sticajem okolnosti, tog dana nisu ni videli. Venčali su se 27. avgusta na Košutnjaku. Nemaju recept za dugovečan brak, mada Milica tvrdi da je za uspeh njihovog najzaslužniji Žarko. 

– Ne mogu vam dati savet, naravno. Da bi dvoje ljudi opstali u vezi, moraju biti iskreni, pričati, imati beskrajno poverenje i poštovanje. Trebalo bi da vam bude lepo kad ste s voljenom osobom, da vam nedostaje kad niste, da imate potrebu da bude pored vas, da se čujete kad ste razdvojeni. Da ste pravi drugari i najbolji prijatelji, da se razumete i budete podrška jedno drugome. Mislim da je to najvažnije, jer zaljubljenost bude i prođe, a ako nema svih ovih drugih stvari, onda to nije ono pravo. Brak, kao u bajci Tri praseta, mora da bude kuća od cigle, jer se one od slame i drveta brzo sruše. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Tanja Nikolić
Foto: Jakov Simović/Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi