Vuk Kostić: Otac me je “navukao” na adrenalin


Samo što je završio rad na trećoj sezoni serije “Ubice mog oca”, u kojoj tumači glavnu ulogu, inspektora Aleksandra Jakovljevića, Vuk Kostić (38) je spakovao kofere i otišao na more. Boravci kraj vode dok peca i vozi čamac opuštaju ga i najbolje regenerišu. Tek u dodiru sa prirodom može da se vrati sebi i spremi za sve izazove koji ga čekaju od oktobra.

Na snimanju trećeg serijala “Ubice mog oca”: Radno leto inspektora Jakovljevića (foto)

Snimanje smo završili desetog avgusta, posle čega sam nekoliko dana ostao u Beogradu da se dobro naspavam. Kako mi običan odmor brzo dosadi, slobodno vreme moram da provedem aktivno. Idem na jedrenje, ronjenje, pecanje. Lovačka, kao i pozorišna sezona kreće tek u oktobru, preko leta se love samo srndaći i ptičice. A glavno se ostavlja za zimu. Ronim na našem primorju, a kad kažem našem, mislim na celu obalu Jadranskog mora. Hrvate malo nervira kad ga zovem našim, ali ja na tome insistiram. Kao neko ko je rođen u staroj Jugoslaviji ne mogu da promenim taj osećaj. Danas ne idem često u Hrvatsku, ali pošto imam prijatelje na Hvaru, desi se da ih obiđem – kaže glumac.

Kao čovek sa mnogo interesovanja uživa da bude u društvu ljudi koje zanimaju slične stvari. Drži se proverenih mesta, a prijateljstva neguje i po nekoliko decenija.

Radoš Bajić u “Ubicama mog oca”: Kad vojni veteran pritekne u pomoć mladim inspektorima

Uglavnom se družim sa starim prijateljima. Bogu hvala, ima ih mnogo, a svi oni poput mene vole te neke čudne sportove. Nas privlači ronjenje, lov, jedrenje. Jedrenje na dasci mi je sto puta zanimljivije nego fudbal. Sigurno je to malo i zbog adrenalina, ali više je zbog toga što sam tako naučen. Moj ćale je bio “navučen” na te sportove i, normalno, preneo je sve to na mene.

Nije mu važno da li devojka sa kojom se zabavlja ima slična interesovanja kao on. Ako ih nema, kaže, brzo će ih uz njega steći.

Većina ne zna ništa o stvarima koje mene interesuju, ali kad ih upoznaju, shvate koliko su lepe. Svakome se dopadne jedrenje i ronjenje. Ne mora uvek da se ide u lov. Ali šetnje u prirodi svakome prijaju. Nema čoveka na planeti koji se ne bi zaljubio u to, ali jednostavno nema od koga da vidi, nema ko da mu prenese tu ljubav, kao što je meni moj pokojni otac.

DALMATINKA U SIGURNIM RUKAMA

Pored ljubavi prema lovu i glumi, čuveni Mihajlo Kostić Pljaka na Vuka je preneo afinitete prema reci, jedrilicama, druženju, kafani.

Moj Pljale…….

Објава коју дели vuk kostic (@vukkosticbadza) дана

“Ubice” na vodi: Ekipa najpopularnije serije u trenucima predaha (foto)

Kad sam u Beogradu, najčešće provodim vreme sa kumićima. Idemo u Staru Srbiju, na reku kod mog druga Maneta koji ima sojenicu i nekoliko čamaca sa kojima izlazimo na Savu i Dunav. Postoji i jedna Kafana kod Riste, na Savi, gde mi je veoma lepo. Sva ta mesta i splavove drže moji drugari. Pre dve godine sam prodao ćaletovu jedrilicu jednom njegovom drugaru. Odrastao sam na njoj i drago mi je da sam je predao u sigurne ruke. Daj bože, nekad, kupićemo neku veću. Za sada imam jednu ribaricu, “dalmatinku”, u Crnoj Gori.

Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi