Vlasta Velisavljević: Moram da se ponašam ozbiljnije, nema više vrdanja

Vlastimir Vlasta Velisavljević, koji će u julu napuniti 92 godine, dobitnik je niza nagrada za ostvarene uloge i za životno delo, ali najznačajnije priznanje mu je, kako ističe, to što je od svog kolektiva proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čije je istorije, duge sedam decenija, svedok.

Vlasta Velisavljević: Dečko sa tribine (foto)


 

– Ovde je zapaćena prva generacija pozorišne akademije, polagali smo prijemne ispite na prvom i drugom spratu, u salama za probe. Tu su se zapatili prvi naši pedagozi, koji su vršili izbor pa kada izaberu, onda su bili potrebni dobri juveliri da oblikuju kako treba. Ja sam imao sreće da sam bio kod Mate Miloševića, on je bio vrhunski juvelir. On je napravio od nas generaciju u kojoj su bili Pepi Laković, Olivera (Marković), Olgica Stanisavljević, Đuza (Stojiljković), Deba (Popović), Mika Vitorović. Nažalost ostao sam sam iz te klase – sa ponosom i malo tuge ispričao je Velisavljević za Tanjug.

Danas je JDP, prema njegovim rečima, dobra firma, a njemu je “najdraža nagrada što je proglašen za doživotnog počasnog člana Jugoslovenskog dramaskog i uz smeh dodaje da sada “mora da se ponaša ozbiljnije, nema više vrdanja”. Ističe da ima bezbroj lepih događaja iz života Jugoslovenskog dramskog, sa proba, predstava, ali i druženja nakon predstava.

Mladi žele da se druže s njim: Vlasta Velisavljević birao društvo na svadbi Jelisavete i Miloša Teodosića

Posle skidanja sa repertoara “Hamleta” i “Sumnjivog lica” zbog prerane smrti Nebojše Glogovca, Velisavljeviću je ostao samo još “Uobraženi bolesnik” u JDP-a i “Gospođa ministarka” u pozorištu “Boško Buha”.

– Imao sam po pet-šest naslova. Sad me niko neće, ne zovu me – konstatuje 92-godišnji Velisavljević.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Dalibor Danilović, JDP/Nenad Petrović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi