Viktor i Jovan Lole Savić: Kad sin deli glumačke lekcije


Posle zajedničkog pojavljivanja u seriji ‘Pet’ glumac Viktor Savić i njegov otac, poznati beogradski bluz muzičar Jovan Lole Savić, otkrivaju zašto vole podvodni ribolov i motore i ko bolje igra fudbal i ističu važnost etičkih lekcija koje se dobiju u porodici i na ulici

Glumac Viktor Savić (35) i njegov otac, bluzer Jovan Lole Savić (65), najbolji su primer da uprkos enormnoj popularnosti čovek može da ostane čvrsto na zemlji. Ovih dana gledamo ih u seriji “Pet”. Uglas kažu da su iskustva sa seta sjajna i otkrivaju da Jovan igra i u nastavku “Senki nad Balkanom”, ali i ko je koga i čemu podučavao u životu, zašto obojica navijaju za Crvenu zvezdu, vole motore i podvodni ribolov.

Ivan Zekić napravio rang listu popularnosti: Kog glumca publika najviše voli (foto)

Viktore, jeste li davali ocu časove glume?
Viktor: Bilo je to samo otkrivanje prečica i nekih caka, objasnio sam mu da svaku rečenicu treba da prilagodi svom govoru, s obzirom na to da u scenariju, koji su pisali Strahinja Radetić i Balša Đogo, nije reč o stihu, epohi. Ukazao sam mu da je bitna radnja, da govorom treba pogoditi suštinu, a nadalje je sve sam radio. Nisam mu mnogo pomogao, niti sam se mešao.
Jovan: Njemu je to malo, a meni mnogo. Viktor me je usmerio i korigovao ono što nije bilo dobro.

Šta kažu ukućani, ko je bolje dočarao svoj lik?
Jovan: Nismo još analizirali sve, ali znači mi što mi prijatelji i ljudi sa strane kažu da su uloga i serija super. Za mene je to najbolja kritika, a da li će kritičari to da vole, manje mi je bitno. Umetnost se i ne stvara zbog njih, već zbog publike. Ako te ona prihvati, to je najveća satisfakcija.
Viktor: Ne pravimo pompu oko ovoga, kao što to nismo radili ni oko mojih ostalih uloga, odnosno tatinih muzičkih, maminih slikarskih i sestrinih uspeha. Ne dajemo sebi na važnosti.
Jovan: Mi smo porodica koja je navikla na uspehe.
Viktor: Ovo je šala, naravno, ali stvarno se ne naslađujemo urađenim. Jedno poglavlje je zatvoreno, bilo uspešno ili ne, idemo dalje. Ovo i nisu bitne stvari u životu.

Viktor Savić o preživljavanju najtežih trenutaka u prošlosti

Imate li zajedničkih kadrova u seriji?
Jovan: Nemamo, najviše sam snimao sa Hristinom Popović, igram njenog ujku Bogdana.

Da li vam je žao što je tako?
Jovan: Nije. U šali kažem počeo je moj američki san, ko zna dokle ću da stignem. Ovo mi je novo i zanimljivo. Mislim, penzioneri neka idu na pecanje, a ja se bavim muzikom, glumom, vozim motor.
Viktor: Sada i ja vozim motor.

A da li dele još neku strast… pročitajte u nastavku

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Intermedia Network
Podelite sa prijateljima:
Tagovi