Vigo Mortensen: Otrov za žene

Holivudski zavodnik u vezi je s glumicom Arijadnom Hil koja je zbog njega ostavila muža, a njihova ljubavna priča bila je tako uzbudljiva da ju je u romanu opisao španski pisac Havijer Serkas

U filmu “Zelena karta” sa Maheršalom Alijem

Vigo Mortensen, kome je ovogodišnja nominacija za Oskara, za ulogu u filmu “Zelena knjiga” Pitera Farelija, bila treća po redu, na neki način uvek se nalazio izvan uobičajenih kategorija.


Ovaj naočiti 60-godišnjak muževnog lica i skandinavski plavih očiju, koji je izbio u prvi plan kao Aragorn u sagi “Gospodar prstenova”, glumio je celu paletu likova, od seksi slikara koji zavodi Gvinet Paltrou u “Savršenom ubistvu”, preko čoveka koji skriva zločinačku prošlost u “Istoriji nasilja” do Sigmunda Frojda, ali tokom karijere je, kako su napisali u New York Timesu, definisao sebe kao sve što filmska zvezda nije. Jer uprkos slavi i novcu, Mortensena nema u tabloidima, paparaci ga ne slikaju pijanog na izlasku iz noćnog kluba niti okruženog polugolim starletama, ne odlazi na odvikavanja u poznate klinike i generalno se ne ponaša kao stereotipni selebriti. Kako je jednom sam rekao:

– Ono što se smatra tipičnim holivudskim ponašanjem mene ne zanima.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 25. februara!

Autor: Marta Štoos
Foto: Guliver/ Getty images/ Cinefest
Podelite sa prijateljima:
Tagovi