Vesna Dedić: Nikad od partnera nisam očekivala da mi poboljša život, već samo da ga malo začini


Autorka emisije “Balkanskom ulicom”, novinarka Vesna Dedić (50) objavila je roman “Ne gledaj preko ramena”, deseti po redu. Iako samopouzdanija nego na početku spisateljske karijere, i dalje reaguje emotivno na drage ljude i neke situacije, kao kad je bila petnaestogodišnjakinja.

Vesna Dedić: Suze nisu rešile ništa

Nikad nije maštala o venčanici i braku, jednom je pogrešila i udala se na nagovor drugih, pa joj nešto slično više ne pada na pamet. Svesno je birala da sama sebi osigura egzistenciju, iako zna da bi uz moćnog muškarca lakše stigla do uspeha.

Vesna Dedić: Svako je srećan onoliko koliko je voljen

– Ako je uspeh to da si bezbrižna, da ti je sve namireno u životu, odnosno ako je uspeh jednako bezbrižnost, onda treba imati uz sebe moćnog muškaraca. Mene cipele od hiljadu i po evra optočene kristalima ne čine srećnom kao kad mi posle promocije destine hiljada žena, u pet dana, napišu pismo da su jutro dočkale uz moju knjigu. Pritom, žena koja se odluči da osigura egzistenciju zahvaljujući svom obrazovanju, disciplini i volji nikad ne može da se oseća bezbrižno. Dakle, trenutno imam sve, ali nemam osećaj bezbrižnosti.

Vesna Dedić: Žalim što nisam rodila sina

    Osim emotivnosti, još nešto se nikad neće promeniti u njenom životu: uvek će biti samo sa muškarcem sa kojim je osetila privlačnost.

– Neozbiljna sam žena. To su mi govorili i mama i tata. Od trinaeste, kad sam se prvi put zaljubila, do danas sam ista, i dalje se zaljubljujem u taj osećaj hemije, prepoznavanja. Ako nema hemije, ne mogu ni kafu s muškarcem da popijem, odamah kažem da ne troši na mene ni vreme, ni reči, ni novac. Ali lepa, luda udvaranja pamtim, mada meni u ljubavi ništa nije ludo. Nikada u životu nisam se zaljubila u čoveka sa funkcijom i zvanjem. Nikad. I kad bismo poređali one koje sam volela, videli biste da nema dodirnih tačaka među njima. Za mene je ljubav nešto što treba da bude začin životu. Nikad od partnera nisam očekivala da mi poboljša život, već samo da mi malo začini onaj postojeći, da bude kao origano na pici – ispričala je Vesna u intervjuu za “Gloriju”.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Marko Tabašević
Podelite sa prijateljima:
Tagovi