U paklu nasilja: nekad zlostavljane, danas slavne


Nakon buke koja se podigla oko razvoda Anđeline Džoli i Breda Pita i spekulacija da je on zanemarivao, pa čak i zlostavljao njihovu decu, u žiži javnosti su ponovo zvezde koje su prošle kroz pakao porodičnog nasilja.

Ove poznate ličnosti su hrabro istupile i ispričale svoje potresne ispovesti, i tako postale inspiracija brojnim ženama i muškarcima žirom sveta.

Prema pisanju portala “Ranker”, među svetskim zvezdama koje su izašle kao pobednici u borbi sa demonima prošlosti, nalaze se slavna imena poput Hale Beri, Rijane, Šakire i mnogih drugih…

Hale Beri

Hale-Beri-GettyImages-487818034

Jedna od najlepših žena sveta i dobitnica Oskara Hale Beri (49), imala je teško detinjstvo. Odrasla je u porodici gde je nasilje bilo deo svakodnevice, njen otac je fizički i psihički maltretirao njenu majku. Ovo je u toj meri uticaju na mladu Hale, da je mislila da je to normalan model ponašanja u braku. Tako je po uzoru na oca izabrala nasilnog partnera, Džejmsa Liptona.

– Izabrala sam partnera koji je bio nalik mom ocu. Trpela sam sve i svašta od njega, razne vrste zlostavljanja. I fizičko i psihičko. Sada sam sazrela i više neću tolerisati nasilje – rekla je glumica.

Šarliz Teron

Sarliz-Teron-GettyImages-137126291

Lepotica Šarliz Teron (40) je odrasla uz nasilnog oca, koji je često pretio kako će pobiti celu porodicu. Njena majka, nakon što je muž u alkoholisanom stanju napao, ubila ga je u samoodbrani. Ovaj traumatični događaj je ostavio duboki trag na mladu Šeron koja, kako je jednom izjavila, dugo nije mogla da veruje muškarcima i uspostavi emtotivnu vezu.

Šakira

Sakira-GettyImages-53040116
Kolumbijska pop zvezda karakterističnog vokala, Šakira (38), emotivno ispunjenje i sreću je pronašla tek uz supruga, čuvenog fudbalera Žerara Pikea. Ali, nije tako bilo u mladosti. Kako je u iskrenoj ispovesti za jedan čuveni magazin svojevremeno priznala, lepotica zanosnih oblina je trpela fizičko i psihičko nasilje od strane bivšeg dečka. Umesto da je skrha, ovo traumatično iskustvo je učinilo jačom, te je tako postala sibmol “ženske snage” za pripadnice lepšeg pola širom sveta.

Sara Hajland

Sara-Hajland-GettyImages-461502514
Mnoge je šokiralo kada je zvezda serije “Moderna porodica”, Sara Hajland (26) javno priznala da je trpela nasilje od tadašnjeg dečka Meta Prokopa, koji ju je fizički i psihički zlostavljao. Iako je problematični Met dobio zabranu prilaska glumici, ona i dalje strahuje za svoj život.

Teri Hačer

Teri-Hacer-GettyImages-57607011
Potresna ispovest zvezde serije “Očajne domaćice” za “Vanity Fair” svojevremeno je uzdrmala je Holivud. Teri Hačer (51) je priznala da ju je, kada je imala samo pet godina, silovao ujak. Dugo je pokušavala da potisne sećanje na tu traumu, ali nije uspevala. 2002. godine glumica je na sudu svedočila protiv ujaka, a silovatelj je osuđen na četrnaest godina zatvora.

En Heč

En-Hec-GettyImages-489817215
Priča glumice En Heč (46) je stravična. Bila je žrtva seksualnog zlostavljanja, sve do 12. godine je silovao otac. Pokušavajući da se zaštiti od surove realnosti, glumica je “bežala u četvrtu dimenziju” mašte, ispričala je u ekskluzivnom intervjuu za Barbaru Volters.

Rijana

Rijana-GettyImages-459229676

Priču o Rijani (28) i njenom bivšen dečku, reperu Krisu Braunu uglavnom svi znaju. Naime, reper je pre nekoliko godina izazvao je saobraćajnu nesreću i pevačicu ostavio krvavu u automobilu, nakon što ju je pre toga pretukao. Rijana je kasnije rekla da je iz svega izvukla ogromnu pouku i da je sada sretna što svojom pričom može pomoći drugim devojkama koje imaju slične probleme.

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi