Tužna životna priča manekenke Petre Nemcove: Maštala sam o udaji, a onda je u trenu sve nestalo

Jedna od najtraženijih svetskih manekenki, Čehinja Petra Nemcova (37) nikada neće zaboraviti 26. decembar 2004. godine. Petri je do tog trenutka život bio savršen. Uspešnu karijeru koju je gradila od 15. godine kada se iz Češke preselila u Milano obogatila je Victoria’s Secret revijama i pojavljivanjem na naslovnici Sports Illustrateda.

Karolina od Monaka: Život iz bajke, ali protkane tragedijama


Bila je zaljubljena ‘do ušiju’ u osam godina starijeg britanskog fotografa Simona Atleea pred čiji je objektiv nekoliko puta stala i sama.

Par je odlučio da pobegne na odmor kako bi napunili baterije, a kao najbolju destinaciju odabrali su egzotični Tajland gde je Simon Petru i zaprosio. Tokom odmora već su pali i prvi planovi za svadbu. Manekenka je na Božić pričala sa Simonovom roditeljima i rekla im da on ‘isijava srećom’.

Eva Mendez: Sreća je u domu, s porodicom, a ne na crvenom tepihu

Vratili smo se u svoju sobu u bungalovu nakon duge šetnje po plaži. Sve je bilo predivno, jedino smo primetili da se voda dosta povukla s plaže i to nam je bilo čudno – ispričala je Nemcova pre dve godine.

Nakon toga je čula urlike s plaže, pogledala je kroz prozor i ugledala, kaže, ‘veliki vodeni zid’, koji je istog trenutka potopio njihov bungalov, razbio sve prozore i razdvojio nju i Simona.

Čehinja i njen dečko tog su se dana našli usred jednog od najrazornijih i najjačih cunamija u novijoj istoriji. Uzrokovao ga je snažan zemljotres u Indijskom oceanu, a pogodio je 14 zemalja i odneo 230.000 života.

Zadnje što je Petra od Simona čula je kako doziva njeno ime.

Nisam mogla da pomeram donji deo tela. Onda sam u naletima vodenih zidova osetila novi prelom. Pa ponovo, pa ponovo. Padala sam u nesvest od strašnih bolova. U jednom trenutku sam se pomirila sa činjenicom da ću umreti, prepustila sam se i osetila neobičan spokoj – prepričala je Petra i dodala da joj se vratio instinkt za preživljavanje čim se nivo vode malo spustio. Uspela je da se grčevito uhvati za stablo palme koje nije puštala idućih osam sati.

Najgore mi je tada bilo što sam gledala oko sebe decu, čula ih kako vrište, a nisam mogla ništa uraditi. Takođe sam bila uverena da je Simon živ jer je odličan plivač – rekla je manekenka, piše 24.sata.hr.

Kada je nivo vode još opao, meštani su počeli da spasavaju ljude. Manekenki su obukli svoju garderobu jer je njena bila potpuno rastrgana. Odveli su je u bolnicu, gde su joj lekari rekli da su joj povrede toliko ozbiljne da više neće moći da hoda.

Kada je došla k sebi, shvatila je da nema njenog verenika.

Ne mogu jedno bez drugog: Adrijana Lima i Marko Jarić obeležili dan koji za njih ima posebno značenje

Prolazili su dani i dani, niko ništa o njemu nije znao. Nisam htela da napustim Tajland dok ga ne pronađu. To čekanje je bilo mukotrpno – rekla je Nemcova. Ipak, nakon nekoliko nedelja, pomirila se da je njen Simon mrtav. Njegovo telo pronađeno je tri meseca kasnije.

Izgubila sam osobu koja mi je bila najbliža, ali sam dobila drugu šansu za život. Na neki način imam osećaj da živim za nas oboje – nedavno je rekla manekenka.

Nakon što se potpuno oporavila, Petra je osnovala dobrotvornu organizaciju Happy Hearts Fund kojom i dan danas pomaže mestima pogođenima prirodnim nepogodama. Tajland često posećuje, a tamo je pomogla da se izgradi i desetak novih škola. Da se posveti humanitarnom radu, inspirisali su je, kaže, ljudi koji su joj u strašnoj nesreći pomogli.

Selin obeležila godišnjicu smrti supruga: Moje uspomene te vole, pitaju me za tebe

Setim ga se svakodnevno. Njegova najdraža izreka je bila ‘Dan bez smeha je protraćeni dan’. Bio je tako dobar i pun poštovanja, obožavao je ljude i život – kazala je manekenka.

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/Gettyimages/Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi