Tijana Dapčević o planovima za drugo dete: O tome ne odlučujem ja


Gde ima ljubavi, ima i sreće, uverena je majka osmogodišnjeg Vuka i supruga Milana DapčevićaTijana. Bračni par Dapčević dokaz je da se može biti prisutan na estradi i u javnom životu bez fabrikovanja istinitih ili lažnih afera i publikovanja jeftinih skandala posle kojih lična intima postaje svačija zabava.

Tijana Dapčević o braku sa Milanom: Bez ljubavi, kompromisi i tolerancija ne vrede mnogo

Pevačica moćnog vokala je za “Gloriju” pričala o odnosu sa sinom Vukom, kao i o strahovima koje svaka majka oseća kad je odrastanje deteta u pitanju.

Brinete li se za njegovu budućnost? Hoćete li ga sprečavati ili forsirati da se bavi muzikom?

– Brinem se onoliko koliko i svaki roditelj na planeti, to je prirodno i logično. Najvažnije nam je da Vuk bude pošten čovek, pažljiv, i da pokazuje emocije. Tako ga i vaspitavamo. Ono čime će se u životu baviti biće samo njegov izbor, nikako naš. Mi smo tu da ga podržimo i pomognemo mu koliko možemo. Insistiranje da se dete bavi roditeljskim željama je medveđa usluga i nikad ne izađe na dobro. Svako treba da radi na svojim htenjima, to je jedini način da čovek bude zadovoljan i srećan. Vuk trenutno ide u muzičku školu i na plivanje, sam je insistirao na tome i ići će dokle god mu to bude interesantno.

Utičete li na njegov muzički ukus?

– Kod nas u kući uvek ima muzike, tako smo navikli. Nekad klasične, ponekad neke druge, ali zanimljivo je da svi imamo sličan ukus. Sviđa mi se što je Vuk otvoren za sve žanrove i što ume da prepozna kvalitetnu muziku. Tačno zna šta valja, a šta ne, vrlo jasno čuje i kad neko falšira.

Da li vam majčinstvo oduzima mnogo vremena? Ko vam sve pomaže u odgajanju deteta?

– Niko, nemamo “baka servis” jer su nam bake i deke u Skoplju i Somboru. Sami se organizujemo tako da sve postignemo i to funkcioniše bez problema već osam godina. Svakog dana posle 17 časova gasim telefon i tu sam samo za porodicu i bliske prijatelje, za posao ne postojim. Izuzetno nam je važno vreme koje imamo za sebe, za nas, za ono koje provodimo s Vukom, bez obzira na to da li se igramo kod kuće ili posećujemo prijatelje, idemo u bioskop ili pozorište. Verujem da roditelji postajemo onog trenutka kad se dete rodi i to smo zauvek bez pauze. Roditeljstvo je uloga koju svesno prihvatamo i biramo pre nego što dete dođe na svet, tako da ne vidim razlog da neko poželi da “napravi pauzu”.

Razmišljate li o drugom detetu?

– Na to pitanje nemam odgovor zato što o tome ne odlučujem ja, već neko gore. Biće kad on odluči – zaključila je Tijana.

Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Vanja Lisac, Privatni album, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi