Tijana Dapčević o braku sa Milanom: Bez ljubavi, kompromisi i tolerancija ne vrede mnogo


Pevačica, koja ove godine obeležava šesnaest godina bračne zajednice sa Milanom, tvrdi kako ne postoji tajni recept za skladnu vezu žene i muškarca, da je ljubav preduslov svakog kvalitetnog odnosa i da bez nje tolerancija i kompromisi ne vrede mnogo

Uprkos tome što je punih 16 godina u braku bez lomova i trzavica, pevačica Tijana Dapčević (41) tvrdi da ne postoje tajne formule i recepti za uspeh zajedničkog života, već da samo ljubav definiše kvalitet odnosa žene i muškarca. Gde ima ljubavi, ima i sreće, uverena je majka osmogodišnjeg Vuka i supruga Milana Dapčevića. Bračni par Dapčević dokaz je da se može biti prisutan na estradi i u javnom životu bez fabrikovanja istinitih ili lažnih afera i publikovanja jeftinih skandala posle kojih lična intima postaje svačija zabava.

Jeste li za 16 godina braka srušili neke iluzije koje ste gajili o suprugu?

– Nisam, jer nije ni bilo nikakvih iluzija. Ponovo sam se rodila kad sam upoznala Milana.

Sigurno je da i u vašem odnosu postoje neke “krizne situacije”. Kako ih rešavate?

– Za mene je kritična i najmanja sitnica koja treba da se reši. Nikada ne čekamo da dođe do stvarne i ozbiljne krize jer o svemu odmah porazgovaramo i rešavamo problem čim vidimo da ga imamo. Odrasli smo ljudi, nema razloga da nešto prećutkujemo i odlažemo ispod tepiha, pa da posle ne možemo da dođemo do nas od te gomile koja se stvori. Kad bolje razmislim, mi čak ni nemamo tepih.

Postoje li neke Milanove osobine koje vas i danas dovode do ludila i da li ste poželeli da nešto kod njega promenite?

– Ne bih ništa menjala, zavoleli smo se onakvi kakvi jesmo. Niko nije savršen na ovoj planeti, sve ljude prihvatam sa svim njihovim osobinama. Milan i ja nismo samo supružnici, mi smo i prijatelji i poslovni partneri koji se o svemu dogovaraju i dopunjuju. On je glava kuće, a ja sam vrat, i zajedno funkcionišemo savršeno.

Imate li neki recept kako sačuvati ljubav?

– Često me to pitaju. Ljubav se samo ljubavlju čuva, nema tu nikakvog recepta. Zapravo, tvrdim da on ne postoji. Ono kad kažu da su za uspešan brak najvažniji tolerancija i kompromis, to nije tačno, najvažnija je ljubav. Nijedan brak nije idealan, pa ni naš, ali bez ljubavi nema ni tolerancije ni kompromisa, pa samim tim ni braka. Volimo se, ja drugi recept nemam.

Kakav je vaš odnos sa sinom Vukom?

– On je poslušno dete, razuman je. Milan i ja pričamo s njim o svemu. I kada uradi nešto pogrešno, pitamo ga šta on misli o celoj situaciji i insistiramo na razgovoru. Vuk je vrlo svestan sebe i svega što nas okružuje, tako da mu lako objašnjavamo sve.

Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Vanja Lisac, Instagram, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi