Tijana Čurović: Ne verujem u instituciju braka

Iako sa bivšim suprugom, glumcem Slavišom Čurovićem, ima korektan odnos i danas zajedno s kćerkom Tajom idu na ručak ili u bioskop, dramska umetnica više ne veruje u brak kao instituciju

Tijani i njenom bivšem suprugu Slaviši Čuroviću ćerkina sreća je na prvom mestu

Glumicu Tijanu Čurović (39) ovih dana gledamo na malim ekranima kao voditeljku emisije “Trenutak iz sna” u kojoj motiviše žene da ponovo pronađu sebe, vrate davno izgubljeno samopouzdanje i započnu neki srećniji, ispunjeniji život. Njoj je to pošlo za rukom. A iako je pre nekoliko godina, radeći na serijalu “Domaćine, oženi se”, pomogla mnogim srpskim momcima da pronađu svoju srodnu dušu i ožene se, ona više ne veruje u instituciju braka.


Tijana Čurović: Odmor u velikom društvu

Mislim da smo mi žene, kad smo rešile da se borimo za ravnopravnost, uticale na to da brak kao institucija izgubi vrednost. Nekada se znalo da muškarac ide u lov, a žena ostaje kod kuće da se brine o porodici i čeka muža da se vrati sa ulovom. Kada je žena rešila da izađe iz kuće i pomislila da sve može sama, bez njegove pomoći, muškarac se zbunio oko svoje uloge. No, sem što smo natovarile sebi na vrat previše obaveza, na neki način smo obezvredile muškarce i oni više ne znaju kako da se postave. Postali su grublji, u ovim vremenima izmešanih uloga malo je onih koji su nežni, brižni, džentlmeni. Divim se retkim slučajevima brakova koji opstaju uprkos svim nedaćama, ali, nažalost, ne verujem više u brak kao instituciju. Nikad ne reci nikad, ali gledajući iz ove perspektive, ne bih se više udavala.

Da li vam je neophodna partnerska ljubav da biste se osećali ispunjeno?
Nažalost nije. Pre svega, u partnerskom odnosu mora da mi bude lepo, ako nije – onda stvarno mogu sve sama. Tako nešto je rekla i Merilin Monro i slažem se s njom.

Kakve kvalitete mora da poseduje muškarac da biste bili s njim u vezi?

Pročitajte na sledećoj strani….

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi