Tejlor Svift: Buran temperament na testu


Američka pevačica Tejlor Svift ozbiljno se naljutila kad je upitana kada će se ostvariti u ulozi majke i planira li uskoro da se uda, okarakterisavši takva pitanja kao čist seksizam prema ženama koje navrše 30 godina

Američka pevačica Tejlor Svift (29) pokazala je svoju tamnu stranu reagujući na, po njenoj oceni, nepristojno pitanje koje joj je postavio novinar Deutsche Presse-Agentura. Pop zvezdi nije bilo prijatno kada ju je nemački novinar, uz napomenu da u decembru slavi 30. rođendan, upitao kada će se ostvariti u ulozi majke, pa je imala kategoričan odgovor:

– Neću na to da vam odgovorim. To nikada ne biste pitali mog muškog kolegu koji puni 30 godina – odbrusila je Sviftova, dajući do znanja da pitanje smatra neprimerenim.

Sledeće pitanje – da li planira da se uda? – izazvalo je još burniju reakciju kod pevačice.

– To pitanje je klasičan primer seksizma, jer se od devojke koja se bliži 30. godini očekuje da se što pre uda i ima decu – ocenila je Tejlor, koja je idol tinejdžerki širom sveta i vrlo je predusretljiva prema novinarima, ali samo kada objavi novi album i kada je na turneji.

Britanski mediji odmah su je kritikovali ocenivši da, bez obzira na brojne muzičke uspehe i rekorde, još nije sazrela, i da ako ne želi da odgovara na takva pitanja, treba samo učtivo da kaže – nemam komentar. Američki novinari ipak su stali u zaštitu svoje miljenice, braneći je opravdanjima da naprosto venčanje i majčinstvo još nema u planu, odnosno da muzičkoj zvezdi njene veličine to trenutno nije prioritet.

Da bi smirila uzavrele strasti, nekada kantri a sada pop pevačica izjavila je za People da nije mislila ništa loše.

– U ovom trenutku ne razmišljam o majčinstvu. Kada budem sigurna da imam muškarca sa kojim želim da rodim decu, posvetiću se tome da postanem majka i podižem vlastito dete – rekla je Tejlor, čije je bogatstvo procenjeno na 280 miliona dolara.

Pred ulazak u četvrtu deceniju života pevačica je sumirala ono što je prošla u trećoj.

– Tokom dvadesetih godina u potrazi smo za iskustvom, želimo da probamo mnoge stvari, često nam one ne polaze za rukom i pravimo greške. U protekloj deceniji pokušala sam mnogo toga, nekada nisam uspevala, nekada jesam, ali nisam odustajala. Očekujem da ću se u tridesetima osećati mnogo bolje nego sada.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi