Suze na premijeri filma o kralju popa: Mučne ispovesti seksualnih žrtava Majkla Džeksona potresle publiku (video)


Jučerašnja premijera dokumentarca o životu Majkla Džeksona “Napuštajući Nedođiju” (Leaving Neverland) na Fesivalu Sandens izazvala je burnu reakciju publike.

Kroz potresne ispovesti Majklovih nekadašnjih štićenika, šokantni detalji iz privatnog života neprikosnovenog kralja popa izašli su na videlo.

U 236 minuta, koliko film traje, Vejd Robson (36) i Džejms Sejfčak (42) vrlo eksplicitno su opisali prvi susret sa muzičarem i seksualno zlostavljanje koje su godinama trpeli od strane Džeksona.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baz Bamigboye (@showbaz) дана

Bivši koreograf Robson koji je radio sa Britni Spirs (navodno krivac za njen raskid sa Džastinom Timberlejkom) otkrio je da je kralja popa upoznao na koncertu u Australiji, kada mu je bilo sedam godina. Prilikom porodične posete Los Anđelesu, Robsonovi roditelji su ga ostavili kod Džeksona na ranču “Nedođija” gde je dečak prvi put seksualno zlostavljan.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Wade Robson Creations (@waderobsoncreations) дана

– Tako mi pokazujemo ljubav – rekao mu je Majkl nakon što ga je oralno zadovoljio. To je samo bio početak seksualnog zlostavljanja koje je trajalo narednih sedam godina, do njegove 14.

Robson je ispričao da je Majkl izgubio interesovanje za njega kada je upoznao Mekolija Kalkina, zvezdu filma “Sam u kući”, koji je u to vreme bio čest gost na imanju “Nedođija”. Muzičar je obnovio odnos sa Vejdom 1993. godine za vreme suđenja zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika, samo kako bi ga ubedio da ne svedoči protiv njega.  Po završetku suđenja ga je i prvi put silovao. Posle toga više nikad nisu razgovarali.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 𝕃𝕚𝕟𝕕𝕤𝕒𝕪 (@badmoonwalk) дана

Sejfčak je otkrio da je od Majkla dobio prsten na improvizovanom venčanju u “Nedođiji”, kao i da mu je muzičar često davao nakit nakon seksualnih susreta. Dečak je učestvovao u Džeksonovoj reklami za Pepsi.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@the_real_michael_jackson__ је поделио/ла објаву дана

Potresna scena na premijeri bila je kada je Džejms drhtavim prstima iz kutije s nakitom izvadio venčani prsten.

– Još uvek mi je teško da ne krivim sebe zbog svega – rekao je Sejfčak koji je u međuvremenu izgradio karijeru u muzičkoj industriji.

Džekson je često navodio da ga voli, ali da mora da se oženi sa Lizom Mari Prisli, a kasnije i sa Debi Rou, samo zbog javnosti.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MichaelJacksonIntimate (@jackson_intimate) дана

Robson i Sejfčak su otkrili i kako su imali posebnu obuku za ekspresno oblačenje ukoliko bi neko nenajavljan ušao sobu. Pretio im je i da, ukoliko bi nekome rekli šta se dešava iza zatvorenih vrata ranča, njihovi životi bi bili završeni. Zastrašivao ih je pričama o smrti, zatvoru…

Kako su obojica naveli, to je bio jedan od razloga zbog kojeg su na suđenju Džeksonu (zbog silovanja maloletnika) svedočili u muzičarevu korist.

Na kraju premijere, Robson i Sejfčak su nagrađeni stojećim ovacijama i dugotrajnim, gromoglasnim aplauzom. Obojica su bili u suzama.

– Jasno mi je zašto je fanovima teško da poveruju u ovu priču – rekao je Robson na konferenciji za novinare nakon prikazivanja filma – Neke stvari možemo da prihvatimo i razumemo  tek kada smo spremni.

Potresna priča ovih momaka i šokantni detalji njihovog života sa obožavanom muzičkom zvezdom izazvali su burnu reakciju kritičara koji su se oglasili na društvenim mrežama.

– Ovo nije dokumentarac, već film strave i užasa. Dva dečaka koja su postala Džeksonovi “posebni drugari” preživela su, u najmanju ruku, pakao – samo je jedna od kritika filma, a pojedini posetioci na Sandensu su izjavili da su morali da izađu iz sale,  jer im se od pojedinih scena slošilo.

Porodica Džekson je putem društvenih mreža apelovala na javnost da bojkotuje ovaj film.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi