Supruga pokojnog Dejvida Bouvija neutešna: Nikad se neću ponovo udati!

Slavna manekenka i jedna od najlepših žena na svetu Iman priznala je da posle smrti supruga Dejvida Bouvija nema nameru da se ponovo udaje i da se navikla na samoću.

Ikoni modne scene, somalijskoj manekenki Iman (65) ne pada na pamet da se ponovo uda posle smrti supruga, britanske muzičke legende Dejvida Bouvija. U velikom intervjuu za Harper’s Bazaar govorila je o privatnom životu posle smrti voljenog supruga, svetu modelinga i načinu na koji vaspitava kćerku Aleksandriju Zahru Džouns. Lepotica je rekla kako je Bouvi bio njena najveća ljubav i srodna duša.


Dejvid je svakodnevno u našim srcima i mislima. Znate, on je bio moja istinska ljubav. Kćerka me jednom pitala da li bih se ponovo udala. Nikada, odgovorila sam joj. Vodili smo lep, običan život. Volela bih da smo imali više zajedničkih godina. Moj suprug je bio vrlo smešan, topao gospodin. Svi uvek govore o njemu kao velikom futuristi, ali ne, on je zapravo više od svega bio tradicionalista, voleo je da nosi trodelno odelo – izjavila je Iman, koja je s Bouvijem bila od 1990. do njegove smrti 2016.

Dejvid Bouvi i Iman, foto: Profimedia

Kultni muzičar preminuo je u 68. godini posle kratke i teške borbe s kancerom jetre. Slavna manekenka je otkrila da se iz dinamičnog Njujorka preselila na selo.

Uvek sam bila prava gradska žena, ali sada izuzetno cenim prirodu, zemlju, mir. Svaki dan idem na pešačke ture, imam predivan pogled iz kuće na okolne planine koje menjaju izgled doslovce svakih nekoliko minuta. Počela sam i da slikam. Dejvid je voleo da slika, a i naša kćerka se bavi likovnom umetnošću. Nikad pre nisam slikala, ali naučila sam da ne moram biti dobra u nečemu da bih to radila. Istina je da sam ponekad usamljena, ali hvala bogu, jedna sam od onih ljudi koji uživaju u društvu sa samim sobom – rekla je Iman.

Otpor cirkusu!

Objasnila je i kako se ne boji starenja

Afrikanka sam poreklom i starost me nikada nije plašila, mi smo takvi. Velika je privilegija ne bojati se godina – okrila je jedna od najlepših žena na svetu i osvrnula se na svoju modeling karijeru tokom koje je često iskazivala nezadovoljstvo zbog servilnog odnosa organizatora prema nazovi slavnim ličnostima: – Revije su kasnile jer se čekala Paris Hilton ili neko drugi. To je besmislica i nisam htela da budem deo tog cirkusa. Što se tiče honorara, dobijala sam isti novac kao i moje bele koleginice. Svima sam rekla: “Radim isti posao kao one, ne vidim zašto bih bila manje plaćena.” I odbijala sam da radim pod drugačijim uslovima.

Pročitajte i Dejvid Bouvi u novoj Gloriji: Vrtlog seksa, droge i ludila

Iman, foto: Profimedia

Poslednjih godina veoma je posvećena humanitarnom radu za organizaciju Care.

Znam kako je biti izbeglica. Znam kako je biti imigrant. Znam kako je biti nebelac. Znam kako je ne biti muško. Znam kako je to kad moraš da se prilagodiš kulturi koja nije tvoja i čezneš za onom koju poznaješ. Iz prve ruke znam dodatne terete koje svaka od ovih stvarnosti može doneti – zaključila je manekenka.

Autor: Boris Jakić
Foto: Profimedia
Podelite sa prijateljima:
Tagovi