Stana Katić: Volela bih da budem brižna majka kao moja mama Rada


Dok je sa suprugom Krisom Brkljačom boravila na Mećavniku, holivudska zvezda srpskih korena otkrila je da želi uskoro da rodi bebu, koju će brižno podizati po ugledu kako je to činila njena mama sa svoje šestoro dece

Stana Katić o anegdoti sa crvenog tepiha: Kad te mama pred zvezdama opomene na srpskom jeziku

Kanadska glumica srpskog porekla Stana Katić (40) koristi svaki slobodan trenutak u vrlo ispunjenoj agendi da poseti Srbiju i rodbinu u Beogradu. Tako nije mogla da odbije poziv reditelja Emira Kusturice da na Festivalu Kustendorf bude predsednica žirija. Jedna od najpoznatijih Srpkinja u Holivudu uživala je u čarima snegom prekrivenog Mećavnika i domaćim specijalitetima, na trenutak zaboravljajući na holivudsku mašineriju u kojoj radi već deceniju i po.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stana Katic (@drstanakatic) дана

Na Mokroj gori je boravila sa suprugom Krisom Brkljačom, biznis konsultantom srpskog porekla, za koga se udala pre tri i po godine. Par još uvek nema decu, a Stana je u intervjuu za Gloriju istakla da bi želela da uskoro postane majka.

Kuvano vino, rakija i jedan rođendan: I holivudske zvezde dočekale Srpsku novu godinu (foto)

Bilo bi divno da dobijem jednog Haklberija Fina, da trčkara okolo – duhovito je odgovorila aludirajući na najboljeg prijatelja Toma Sojera, izmišljeni lik iz romana Marka Tvena.

Suprug Kris Brkljač velika joj je podrška, često je prati i na poslovnim putovanjima

Na pitanje da li će poput njenih roditelja, oca Petra i majke Rade, koji su podigli šestoro dece, imati višečlanu porodicu, prokomentarisala je kako bi jedno bilo dovoljno za početak.

Da krenemo sa jednim detetom, da vidimo kako se snalazimo.

Stana Katić oduševljena Mećavnikom: Priroda je prelepa i vrlo sam zahvalna što sam ovde (foto/video)

Katićeva je rođena u Hamiltonu u Kanadi, u porodici koja je imigrirala iz Dalmacije.

Moji roditelji su se doselili u Kanadu dok su bili mladi i izgradili su tamo život radeći vrlo naporno. Oboje su se mnogo trudili. Dobili su šestoro dece, sestru, četiri brata i mene, i sve nas naučili radnoj etici. Nije mala stvar odgajiti toliko dece, obezbediti svakom da se školuje – ponosno ističe glumica koja je vezana za svoju porodicu, naročito mamu.

Činjenicu da je dete imigranata vidi kao svoju prednost.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stana Katic (@drstanakatic) дана

Ekskluzivno Stana Katić: Govorim srpski, ali moji padeži su eksplozija gramatičkih tragedija

S jedne strane sam podizana u okvirima evropskog kulturnog nasleđa, a s druge po severnoameričkim načelima, i to je bogatstvo koje mi pomaže da bolje razumem svet.

UZOR

Kada se ostvari kao majka, Stana bi volela da bude brižna kao njena mama. O tome svedoči anegdotom kada je crvenim tepihom šetala upravo sa majkom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stana Katic (@drstanakatic) дана

Tako se čuva poreklo: Stana Katić je oduševljena lepotama Srbije (foto)

Hodala sam, pozirala pred stotinu fotografa, a moja mama, koja je stajala sa mojim agentom sa strane, dozivala me je. Ljutito sam se okrenula i pitala je šta želi, a ona mi je rekla: “Ispravi se” – prepričala je glumica i “ispravi se” rekla na srpskom, koji, kako kaže, ne govori baš najbolje jer ima problem sa padežima.

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi