Šta kaže Tanasije Uzunović o incidentu u Narodnom pozorištu

Domaći mediji prenose da je glumac Tanasije Uzunović (77) sinoć u bifeu Narodnog pozorišta u centru Beograda izazvao incident kada je jednoj balerini udario šamar.

Pink televizija je jutros objavila da je glumac “rukom udario balerinu D.K. (31) posle čega je pozvana policija”


Tanasije Uzunović: Ćerki sam rekao da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put

Protiv njega je poneta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog narušavanja javnog reda i mira.

Sada se oglasio Uzunović i rekao da nije ošamario balerinu, koja je inače vlasnica bifea u kojem se incident odigrao, kao i da nije upoznat sa time da je protiv njega podneta prekršajna prijava.

Došao sam da odigram predstavu “Put u Damask”. 33 godine sam bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, od 2001. godine sam član Narodnog pozorišta, tamo sam penzionisan, ali i sada imam par naslova. Bila je strahovita buka. Slavili su zaposlenje u Narodnom pozorištu. Nisam mogao na miru da popijem kafu pre predstave. Već je sve kretalo u jedan nezamislim prizor – rekao je Uzunović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Porto Nuovo (@portonuovo) on

Kako je istakao nakon predstave je trebalo da sačeka ćerku u bifeu Narodnog pozorišta, a buka je i dalje bila nezamisliva, da nije moglo da se sedi.

Jedan gospodin me je, takođe, zamolio da se vidimo u klubu Narodnog pozorišta, pre nego što sam i znao šta se dole dešava. A iz kluba se čula kakofonija, bilo je nezamislivo. Zamolio sam ga da popijemo piće, ali nije želeo ni da uđe unutra jer je bila prevelika buka – rekao je glumac.

Istakao je da kada je zatražio da se od kelnerice da se muzika malo utiša, i da mu je poručila da može samo da se žali gazdarici.

Tanasije Uzunović: Iz bolnice na scenu

Došla je gazdarica pijana. Mojih kolega nije bilo mnogo i zamolio sam smanje buku. Ovo je Narodnog pozorište. Pljunula me je. I rekla mi je Ti ne znaš koliko ja plaćam zakup i nećeš ti da mi govoriš. Sklonio sam je – kazao je za Kurir Uzunović i dodao:

Tada je došla ta balerina, nagla mi se nad uvo i rekla: “Slušaj, ja ovde mogu da radim šta hoću. Ja plaćam Narodnom pozorištu onoliko koliko ti nikada u životu nisi zaradio”. Rekao sam joj da pazi šta priča i da mene to ne interesuje, da je to njena stvar. Na to je ona rekla da može da radi šta hoće. Insistirala je da je to kafić i da nema veze sa Narodnim pozorištem. Tada sam je odgurnuo, a ona mi je pokazala prst i rekla da će da mi j… m….– priča Uzunović.

Uzunović sa ćerkom

Nažalost, dodaje Uzunović, niko od njegovih kolega nije bio u klubu.

Nakon svega jedan od baletana mi je saopštio da je došla policija, koju sam ja mirno sačekao i ispričao sam i njima sve ovo i istakao da je to nezamislivo ponašanje, da je Narodno pozorište stub kulture koji zahteva određeno ponašanje kada se pređe njegov prag – rekao je Uzunović.

Kako kaže, svako bi trebao da zna kodekse pozorišta, da ulaze u jedan hram gde bi trebalo da znaju kako da se ponašaju, a od toga, kako dodaje, ništa nije bilo.

Tanasije Uzunović: Mi smo seljačka zemlja

Uzunović je još jednom istakao da protiv njega nije podneta prijava, ali i dodao, da, ukoliko su ipak podneli, a to će kako kaže, proveriti, da će zapravo on podneti prijavu.

Ovo može otići u drugom pravcu i postaraću se da sve dobiti svoj pravi tok – rekao je Uzunović, i dodao da je ovo nasleđena situacija u ovom pozorištu koja se ne događa prvi put.

Autor: Gloria.rs
Foto: Nikola Ilić, Narodno pozorište/ Gloria magazin, Dalibor Danilović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi