Spisak je mnoge iznenadio: Koji članovi kraljevske porodice su pozvani na venčanje princa Harija i Megan


Britanci broje svaki minut do najvažnijeg događaja godine, venčanja princa Harija i američke glumice Megan Markl. Ceo London je u znaku budućih mladenaca koji će se venčati 19. maja u Vindzoru.

Po tradiciji britanske monarhije: Svi detalji venčanja Megan i Harija

Na svadbu je pozvano oko 600 gostiju, dok će proslavu moći da posmatra 2.640 “običnih građana”. Venčanje će biti održano u kapeli Svetog Đorđa u Vindzorskom dvorcu, koja može da primi oko 800 ljudi. Najavljena su i dva prijema – na jednom će kraljevski par primiti sve goste, dok će kasnije tog dana biti organizovana privatna proslava za skoro 200 gostiju, čiji će domaćin biti mladoženjin otac princ Čarls.

Dva dana pred venčanje: Megan Markl podelila tužne vesti

Zvanice, među kojima su i mladine kolege iz Holivuda blagovremeno pristižu u London, a kako prenose britanski mediji i majka Dorija Ragland je na putu. Tomas Markl neće doći na svadbu zbog zdravstvenih problema, a mnoge je iznenadilo što Megan nije pozvala ni svoju bližu rodbinu, stričeve i ujake…

Kraljevsko venčanje u senci porodične drame: Ko je najveća podrška Megan Markl (foto)

 


A kad se radi o članovima kraljevske porodice, Harijev spisak se donekle poklapa sa onim koji je njegov stariji brat Vilijam napravio pred svoje venčanje sa Kejt Midlton 29. aprila 2011. Pa su tako na svadbu pozvani Zara i Majk Tindal, koji očekuju drugo dete.

Da li će venčanica Megan Markl zaseniti raskošne kreacije Kejt i princeze Dajane (foto)

Princeze Beatris i Judžinija su vrlo bliske sa Harijem, pa se naravno nalaze na spisku zvanica, a iznenađenje je njihova majka, bivša supruga princa EndruaSara Ferguson. Sara nije bila na Vilijamovom venčanju, ali Hari je insistirao da dođe na njegovo, izjavivši da je smatra članom porodice.

Novi život Megan Markl: Buduću vojvotkinju od Saseksa očekuju brojna kraljevska pravila

 


Sin princeze Ane, Piter Filips i njegova supruga Outum takođe su pozvani, kao i 14-godišnja ledi Luiz Vindzor i njen 10-godišnji brat Džejms.


Kad je reč o “starijim” članovima kraljevske porodice, pored ponosnog tate princa Čarlsa i njegove supruge Kamile, očekuje se da će venčanju u Vindzoru prisustvovati njegova sestra princeza Ana, kao i braća prinčevi Edvard i Endru.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi