Slučaj Bojane Barović je podelio Srbiju, a evo koje svetske zvezde doje u javnosti


Poslednjih mesec dana se neprestano polemiše o fotografiji koju je manekenka Bojana Barović objavila na svom Instagram profilu. Slika na kojoj ova mlada mama doji svoju ćerku Leonu izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

#familyaffair photoshoot at our special place with our special peeps

Фотографија корисника Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана


I dok je solidan broj onih koji je podržavaju, iznenađujuće je koliko je onih koji osuđuju ovaj čin.

– Pored niza pozitivnih, bilo je i negativnih ocenaotkrila je Bojana u razgovoru za magazin Gloria Do sada sam se, tokom karijere, navikla na negativne komentare o meni, ali kad je u pitanju dojenje u javnosti ili uopšte sama fotografija dojenja, bila sam zaista revoltirana. Ne bih želela nikoga da vređam, ali mislim da ljudi koji na takvu, sasvim normalnu i uobičajenu stvar gledaju s gađenjem ili nekom seksualnom konotacijom imaju ozbiljan problem sami sa sobom – kaže Bojana koja je pre šest meseci sa pevačem Nikolom Rokvićem dobila ćerku.

Fotografija koja je Bojanu Barović učinila mamom godine

❤🌎🌞💫

Фотографија корисника Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана


I dok se u Srbiji vodi svojevrsni rat na društvenim mrežama i mišljenja su podeljena – neki ovaj čin smatraju sasvim prirodnim, dok drugi misle da je neprimereno dete dojiti na očigled sveta, i velike svetske zvezde su se suočile sa osudom javnosti iz istog razloga.

Pevačica Gven Stefani je svojevremeno naišla na oštru kritiku američkog javnog mnjenja kada je pre desetak godina objavila fotografiju na kojoj doji sina.


Američka pevačica Pink se nedavno porodila, a ova neustrašiva pop diva ne mari za mišljenje drugih. I ona je pobornica dojenja u javnosti, jer kako kaže, mame moraju da “rade svoju stvar”.

Love the sweetness captured in this photo of #badass @pink doing her mama thang. #mamacrush #normalizebreastfeeding #liquidgoldforyourliquidgold

Фотографија корисника Mamas’ Golden Little Helper (@auliquidgold) дана


Glumica Olivija Vajld još jedna je od poznatih ličnosti koje smatraju da je dojenje deteta u javnosti jedna savim prirodna stvar.

My drinking buddy. #neverunderestimatethepowerofawoman

Фотографија корисника Olivia Wilde (@oliviawilde) дана


Džejmi King, glumica koju ovih dana gledamo u televizijskoj seriji “Južnjačko srce” na kanalu “Fox Life” pridružila se klubu mama koje se zalažu za prihvatanje ovog čina u javnosti.


Tamara Eklston, ćerka vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, ne haje za negativne komentare koji se tiču njene odluke da doji ćerku u javnosti, već i da je doji i nakon što je napunila dve i po godine.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Milos Rafailovic/ATAImages, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi