Simona Andrejić: Duge noge vole pesak

Dok je u Njujorku, gradu u kojem živi i radi poslednjih godina, bila snežna mećava, uspešna manekenka je boravila na Sent Bartu, ostrvu u Karpiskom moru na kojem bi volela da organizuje svoje venčanje


Svetskom top-modelu Simoni Andrejić (23) ostrvo Sent Bart u Karipskom moru toliko se dopalo da razmišlja da upravo tu organizuje svoje venčanje. Na tom rajskom mestu u Malim Antilima boravila je proteklih dana kako bi snimila editorijale za kampanju Heartless Jeans i Crush Magazine i look book za novi brend Etienne Jeanson, a koliko joj se sviđa ilustruje i njena namera da u bliskoj budućnosti počne da živi na relaciji Njujork – Sent Bart.

Veoma mi se dopadaju tamošnji način života i energija ljudi. A ponekad je i dobro bar nakratko pobeći iz užurbanog Njujorka, pogotovu kad ga zahvati ledeni talas, kao što se to desilo u prvoj polovini januara.

Dugonoga lepotica, koja je sa petnaest godina zakoračila u svet mode i u naredne dve godine postala miljenica slavnih kreatora poput Kelvina Klajna, Done Karan, Karla Lagerfelda i Dolčea i Gabane, karijeru je paralelno gradila u Parizu i Njujorku.

Na Francuske Karibe sam doletela iz snežnog Njujorka i stvarno je lep osećaj kad skineš debelu odeću i usred januara se, dok se u Beogradu ili Njujorku svi smrzavaju, brčkaš u moru. Ovih pet fenomenalnih dana pamtiću po buđenju sa izlaskom sunca, prelepoj prirodi i plažama, ali i uživanju u saradnji sa odličnim timom. Meštani su divni. Osećala sam se kao kod kuće. Njihov način života je lišen stresa: zdravo se hrane, surfuju, uvek su nasmejani i raspoloženi. Poslednjeg dana sam ranije završila snimanje editorijala pa sam išla u obilazak ostrva, lokalnih znamenitosti i restorana.

SPORTSKI TIP

Upravo modeling joj je omogućio da mnogo putuje, a od svih destinacija koje je posetila najdivniji utisak na nju, osim Sent Barta, ostavio je Puket u Tajlandu.

Dodala bih i Kapri, koji je takođe lep i romantičan. Ipak, Sent Bart mi je zasad omiljeno mesto na pleneti. Jedino je nezgodno što se do njega stiže “aviončićima”, minijaturnim letelicama sa svega deset sedišta, jer oni veći, poput boinga, nemaju gde da slete pošto je ostrvo malo.

Ali, s obzirom na to da je prošle godine skakala s padobranom iz aviona, jasno je da se nije uplašila putovanja minijaturnim vazduhoplovom.

Volim sport. Nedavno sam otkrila novu strast. U pitanju je džiju-džicu, koji sam počela da treniram u poznatoj akademiji “Valente Brothers”. Uživam u tome, kao i u životu generalno. Od pobede na izboru “Elite Model Look” 2009. veoma sam zadovoljna kako mi se odvija život. Posebno kad mi se pruže prilike da radim na rajskim destinacijama kakva je Sent Bart.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Kamelija Menar
Podelite sa prijateljima:
Tagovi