Sergej Trifunović: Nisam od kamena i kod mene dođe do zamora materijala


Pošto je zbog lošeg zdravstvenog stanja morao da prekine predstavu ‘Voz’ u Novom Sadu, slavni glumac otkriva šta se sve dešavalo te večeri i kako je ponovo stao na pozorišne daske

Sergej Trifunović (45) često zna da ustalasa javnost, bilo da su u pitanju njegovi politički stavovi, postovi na društvenim mrežama ili pak uloge. Međutim, nedavno je ovaj vanserijski glumac to učinio mimo svoje volje. Nekoliko minuta posle početka predstave “Voz” u Novom Sadu izvinio se publici što mora da prekine izvođenje jer se ne oseća dobro. Ubrzo su stigla kola Hitne pomoći i Sergej je hospitalizovan i podvgnut medicinskim pretragama.

Sergej Trifunović: Voleo bih da imam porodicu

Pet dana nakon ovog nemilog događaja razgovarali smo sa Sergejom na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu, i to pola sata pred početak predstave, za koju se traži karta više.

Očito da je tog dana došlo do zamora materijala. Izgleda da nisam ni ja od kamena, da ipak na mene utiču sva ova ludila koja se vrte oko fondacije Podrži život, plus tu je bio i virus koji sam odbolovao na nogama, sve misleći proći će. Te večeri sam osetio da mi baš nije dobro – priča Sergej za Gloriju. – Zapravo, mogao sam nekako da igram, ali nisam hteo u takvom stanju, da ispadne da sam odradio. Ne izlazi se na ove pozorišne daske ako nisi potpuno spreman. Na kraju krajeva, zato nisam bio sedam-osam godina na sceni jer sam smatrao da nemam šta da dam. Mogao sam možda nekako da dokrajčim predstavu, da se mučim ja, da mučim publiku, ali to prosto nema smisla, nije pošteno. I kada bih bio profesor glume, to bih savetovao mladim glumcima: “Ako niste spremni, poštenije je da izađete napolje, pa ćete igrati sledeći put.” Tako je i bilo.

SERTIFIKAT ZA TOP-FORMU

Sergej kaže da se nije uplašio.

Nakon što mu je pozlilo na sceni oglasio se Sergej Trifunović: Živ, zdrav….

Stvarno mi nije bilo dobro, pa su doktori rešili da me podvrgnu medicinskim pregledima. Iz predostrožnosti su me uključili na aparate, celog “oslikali”, vadili krv, da vide da nema nešto. Osećao sam da nije ništa strašno, ali sam se prepustio stručnjacima da i oni to potvrde. Inače, ne bi mi palo na pamet da dobrovoljno analiziram zdravstveno stanje. Tako sam sticajem okolnosti saznao da sam u top-formi. Sada imam i zvaničnu potvrdu iz Sremske Kamenice.

Uskoro će biti i 150. izvođenje “Voza”, koji je, inspirisan delom Kormaka Makartija, režirao Sergejov partner na sceni Voja Brajović. Dok uzima gitaru, šeta od stola do klavira i sprema se da uđe u lik Crnog, Sergej govori kako se reakcije publike više razlikuju od toga kako igraju nego gde igraju.

“Izgubio je govor, odmah smo zvali Hitnu”: Voja Brajović o Sergeju Trifunoviću

Svakog podjednako mori pitanje smrti, i u Zadru, i u Smederevskoj Palanci, i u Torontu, Londonu, Frankfurtu, Minhenu, gde god smo do sada igrali.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novosadski bilet servis (@ns_biletservis) дана

Na pitanje da li se unapred može osetiti da će neka predstava biti dugovečna odgovara potvrdno.

Klan Trifunovića: Kad Sergej okupi najmilije (foto)

Znao sam da će ovo biti hit. To se oseti, kao što smo znali i za “Bure baruta” i za “Porodične priče”. Možda sam mislio da neće interesovati baš svakoga, ali iznenadio sam se da interesuje baš sve ljude.

Nedavno se vratio iz Crne Gore, sa Rosa, gde snima seriju “Nemilo mjesto” koju režira Goran Gajić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sergej Trifunovic (@sergejtrifunovic) дана

To je vrlo zanimljivo, nešto što do sada nije viđeno na ovim prostorima. Još to pravimo, gradimo, veoma je uzbudljivo i već se naziru prvi obrisi. Nema veze sa “Budvom na pjenu od mora”, više je slično “Tvin Piksu” – kaže Sergej i odlazi iza scene da duboko udahne pre nego što publika uđe.

Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Privatni album/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi