Selena Gomez: Neprestana borba sa teskobom, depresijom i napadima panike


Teskoba, depresija i napadi panike već dugo muče američku pevačicu i glumicu koja se teško nosi s teretom slave, a od poslednjeg psihičkog sloma oporavljala se u klinici u kojoj mesečni tretman košta 120 hiljada dolara

Nema kraja zdravstvenim nevoljama američke pevačice i glumice meksičkih korena Selene Gomez (25). Tek što se oporavila od prošlogodišnje transplantacije bubrega, nedavno joj se pogoršalo mentalno zdravlje pa je provela dve nedelje na rehabilitaciji u Privé-Swissu u Konektikatu. Osim psihoterapijom, stručnjaci u toj luksuznoj klinici – gde mesec dana tretmana košta 120.000 dolara – pacijente leče velnes programom koji obuhvata pilates, meditaciju, masaže, zdravu ishranu i edukativne radionice.

Teskoba, depresija i napadi panike već dugo tište mladu zvezdu krhkog zdravlja. Prvi put je stručnu pomoć potražila početkom 2014. u rehabilitacionom centru Dawn at The Meadows u Arizoni, specijalizovanom za mlade koji se bore s emotivnim traumama, poremećajima u ishrani i raznim zavisnostima. Taj centar, inače, ima i posebno odeljenje za zavisnike od seksa, gde su se u skorije vreme lečili osramoćeni seksualni predatori Harvi Vajnstajn i Kevin Spejsi.

Nakon oporavka u Arizoni Selena Gomez je u jesen 2016, usred svetske turneje “Revival”, ponovo osetila da je pred psihičkim slomom i preventivno se prijavila u jednu specijalizovanu i od znatiželjnika dobro izolovanu kliniku pokraj Nešvila u Tenesiju, namenjenu isključivo ženama.

– Moje samopouzdanje je bilo ubijeno – opisivala je ona. – Bila sam depresivna, hvatali su me osećaji teskobe i napadi panike pre izlaska na scenu ili odmah posle nastupa. Zapravo sam osećala strah da nisam dovoljno dobra, da sam nesposobna. Činilo mi se da ništa ne pružam svojim fanovima i da oni to osećaju. Volela bih da se više govori o takvim problemima. Nas devojke uče da budemo otporne na sve, jake i seksi, kul i opuštene, ali mora nam biti dopušteno da se ponekad i raspadnemo.

Režim u toj klinici nije bio lak: pacijentkinjama je, između ostalog, zabranjeno korišćenje mobilnog i kompjutera, gledanje televizije i čitanje magazina, ali Selena je tamo relativno brzo došla sebi.

– Boravila sam u sobi sa šest devojaka koje uopšte nije bilo briga ko sam i šta sam jer su se borile za vlastiti život. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo, nešto najteže, ali i najbolje što sam uradila.

Svoje psihičke tegobe mlada zvezda tumači kao nuspojave lupusa, autoimune bolesti koja joj je dijagnostikovana pre šest godina, zbog koje je išla na hemoterapije i zbog koje je prošlog proleća morala na transplantaciju bubrega. Organ joj je donirala najbolja prijateljica, plesačica i glumica Fransija Raisa (29).

– Fransija mi je svojom žrtvom spasila život – priznala je Selena. – Ona mi je kao sestra, nema tih reči kojima bih joj mogla izraziti zahvalnost.


Nakon transplantacije bubrega više je ne muče artritis, česte groznice, glavobolje, iscrpljenost i visok pritisak, simptomi koje je godinama ćutke podnosila i svesno skrivala dok je gradila muzičku i filmsku karijeru. Teksašanka skromnog porekla, dete rano razvedenih roditelja, u šou-biznisu je od sedme godine, a nastupajući u serijama, filmovima i na koncertima u produkciji kanala Dizni postala je planetarno popularna tinejdžerska zvezda.

No, pod teretom brzo i rano stečene slave urušavalo se ne samo njeno zdravlje nego i ljubavni život. Krajem prošle godine ponovo se spetljala s pevačem Džastinom Biberom (23), s kojim se od 2010. nekoliko puta rastajala, da bi mu onda s još većim žarom opet padala u zagrljaj. Selenina majka Mendi Tifi (41), bivša pozorišna glumica u Dalasu, izjavila je da nije srećna zbog najnovijeg pomirenja svoje kćerke i mušičavog Bibera, a on poručuje da se napokon promenio nabolje i da veruje kako će to i dokazati.

Lane je Gomezova deset meseci bila u ljubavi s tamnoputim kanadskim pevačem Abelom Tesfajem (27), poznatijim po scenskom imenu The Weeknd, bivšim dečkom manekenke Bele Hadid. Premda je on bio uz nju u teškim trenucima posle njene transplantacije bubrega, čim se malo oporavila, krenuo je svojim putem; trenutno mu je karijera važnija od trajne i stabilne veze. Selena tvrdi da mu nije zamerila i da su i nakon raskida ostali prijatelji.

Bivša Diznijeva uzdanica u međuvremenu je postala nova muza kontroverznog reditelja Vudija Alena i prihvatila je ulogu u njegovom najnovijem filmu “Rainy Day in New York” – ne sluteći da će joj taj posao doneti nemir, teskobu i nevolje.

Naime, Alen je ponovo na udaru javnosti zbog još nedokazanih optužbi da je pre četvrt veka seksualno zlostavljao svoju kćerku Dilan Farou. Seleni mnogi zameraju što je pristala da sarađuje s njim, a kako bi stišala gnev javnosti, navodno je u fond za pravnu bitku protiv seksualnih zlostavljača uplatila iznos koji daleko premašuje honorar koji je dobila za ulogu u Vudijevom filmu.

– Pokušavala sam da je ubedim da ne radi s njim, dugo smo razgovarale, ali nije me poslušala – rekla je Mendi Tifi. – Gluva je za moje savete, no ne treba je kriviti što donosi vlastite odluke, ipak je ona odrasla osoba.

U klinici Privé-Swiss Selena Gomez imala je vremena da razmišlja o svojim pogrešnim odlukama, pa i o saradnji s neurotičnim Vudijem Alenom, a njoj bliski izvori kažu da je u Konektikatu uspešno zalečila nove rane na svojoj nežnoj duši.

– Selena se oseća veoma dobro i izgleda izvrsno – poručuju. – Trenutno je fokusirana na stvaranje nove muzike i uzbuđena je zbog toga.

Autor: Gloria magazin/Nevio Pintar
Foto: Splash, Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi