Šarliz Teron: Osećala sam da mi vreme ističe i da je smrt blizu


U trenutku kad je objavljen podatak da je jedna od najplaćenijih glumica na svetu Šarliz Teron je u velikoj ispovesti priznala da je godinama koristila kokain i ekstazi, da je bila u depresiji zbog viška kilograma i da se danas bori sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Holivudska glumica Šarliz Teron (43) tokom svojih dvadesetih često se opijala i uzimala mnogo droge, a u tridesetima je otkrila novog neprijatelja – opsesivno-kompulsivni poremećaj (OCD). O svemu tome, kao i o borbi sa depresijom zbog viška kilograma, govorila je u intervjuu magazinu Marie Claire, samo nekoliko dana pošto je proglašena za jednu od najplaćenijih dama u filmskoj industriji. Prema računici magazina Variety, Šarliz, sa još tri koleginice, jedina po honorarima može da parira poznatim muškarcima Holivuda i zarađuje oko 10 miliona dolara po filmu.

U opširnoj ispovesti glumica je priznala da je u mladosti osećala pritisak da treba da iskusi što više od života.

– U dvadesetima sam bila divlja i htela sam sve da probam. Konzumirala sam kokain, ekstazi, travu. Međutim, u jednom trenutku nisam mogla da ustanem iz fotelje, bila sam nepomična, i shvatila sam da više tako ne ide. Poželela sam da opet živim punim plućima, da obiđem svet i da, na primer, prepešačim Tursku samo s rancem na leđima, što sam i učinila. Nisam želela da u dubokoj starosti žalim za propuštenim prilikama.

Ispričala je i da je tokom čestih kokainskih kriza imala utisak da joj životni sat otkucava.

– Osećala sam kao da nemam vremena za sve, da mi vreme ističe i da je smrt blizu.

A smrt, i to oca, obeležila je njeno detinjstvo. Rođena je 7. avgusta 1975. u mestu Benoni, u blizini Johanesburga u Južnoafričkoj Republici. Odrasla je na porodičnoj farmi sa roditeljima: majkom Gerdom, nemačkog porekla, i ocem Šarlom, francuskog porekla, čovekom teške naravi, alkoholičarem, koji je godinama zlostavljao suprugu. Gerda je pokušavala da kćerki pruži koliko-toliko normalno detinjstvo i trudila se da je zaštiti od nasilnog oca. Kada je Šarliz imala petnaest godina, Gerda je ubila muža u samoodbrani, a devojčica je bila svedok ubistva.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images, Media Entertainment, Warner Bros, Miramax, Paramount Pictures, Focus Features
Podelite sa prijateljima:
Tagovi