Sanja Marinković: Pobedila sam najveći strah

Tek pošto je dobila pomoć stručnjaka, televizijska voditeljka Sanja Marinković skupila je hrabrost da se popne na građevinu od 150 metara u Dubaiju i tako savlada fobiju od visine

Voditeljka i autorka emisije “Magazin In” na Televiziji Pink Sanja Marinković (45) perfekcionista je i u poslu i privatno, radi na sebi, svom zdravlju i izgledu, redovno vežba i zdravo se hrani, a nedavno je pobedila i jednu od svojih fobija: strah od visine, dok se sa drugima, strahom od lifta i pasa, hrabro nosi.


– Sa godinama se sve više trudim da menjam sebe. Čvrsto verujem da je ljubav jedina čovekova sloboda, a naročito ljubav prema sebi. Posle skoro deceniju truda uspela sam da pobedim strah od visine i nedavno sam se popela na jedno od najviših zdanja na svetu, na Dubai Frame. Verujem da strah i strepnja oduzimaju slobodu i ne dozovljavaju nam da uživamo i prepustimo se lepoti življenja. Zato svakoga dana “lečim” svoje strahove.

Koje još strahove imate?

– Od životinja, letenja, lifta…

Kako izlazite na kraj s tim i da li ste nekada zatražili stručnu pomoć?

– Za sada mi dobro ide, ali videćemo. Pomoć stručnjaka u smislu saveta i vežbi bila mi je dragocena, ali nažalost ne i dovoljna. Svi ti strahovi datiraju od vremena kada sam bila klinka i nisu izazvani nekim posebnim događajima. Naučila sam da se nosim s njima. Unapred upozorim i druge ljude, ako je potrebno, i drago mi je da imaju razumevanja za moje strahove. Prevazišla sam paniku i histerične napade u susretu sa kucama, ali pamtim mnoge komične situacije s tim u vezi, posebno jednu sa snjimanja epizode “Sve za ljubav” kada sam se, bežeći od pudlice, maltene popela snimatelju na glavu. Ceo region se smejao mojim obračunima sa pekinezerima i pudlicama dok sam radila taj serijal.

Ulazite li u liftove?

– Lift koristim, ali ne ulazim u njega ako nije još neko tu. Dešavalo se i da se zaglavim, ali nije bilo panike jer nisam bila sama.

Imate porodicu i mama ste jedanaestogodišnjeg dečaka Strahinje. Kako biste sebe opisali kao majku?

– Kao požrtvovanu, posvećenu, veoma popustljivu. Strahinja bi rekao: “Više smešna nego dosadna” i “Kada mi kaže dogovorićemo se, to znači može, samo sa malim zakašnjenjem.”

Da li je tačno da ste nedavno bili u Dubaiju kako bi Strahinja video Ronalda?

– Ronaldo je jedan od Strahinjinih omiljenih fudbalera. On je dobio nagradu za najboljeg sportistu godine na manifestaciji koja je održana početkom godine u Dubaiju. Zahvaljujući divnim mladim ljudima iz Srbije koji rade i žive u Emiratima i mi smo imali priliku da budemo deo tog spektakla.

 

Autor: Gloria magazin/MirjanaTasovac
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi