Sanja Marinković: Kada putujem biram destinacije gde nema naših ljudi


Voditeljka Sanja Marinković (43) toliko voli da putuje da bi i u pola noći mogla da nabroji bar deset razloga zbog kojih je bolje spakovati kofere nego ostati kod kuće. Na primer, kad joj se desi nešto lepo, da to proslavi. Ili kad se suoči sa ružnim, da to zaboravi. Kad nema povoda, zbog avanture. Tu decenijama brižljivo gajenu strast prema “daljinama koje vuku” sa njom dele i muž, filmski i televizijski montažer Aleksandar Uhrin, i sin Strahinja.

– Moji roditelji su poslednji dinar odvajali za putovanja, na koja su vodili mog brata Bojana i mene. Ona su bila sastavni deo našeg odrastanja, kao strast, ventil, odmor, stil života.

Sanja često u svojoj emisiji kaže da ako ne možemo da kupimo kartu za srećan život, možemo onu avionsku.

Nije spremna na kompromise: Snežana Dakić otkrila kakvog muškarca želi

– A nikad ne znamo šta nas tamo negde čeka. Ranije mi je bilo svejedno kuda idem, sad biram destinacije gde nema puno naših ljudi. Volim da se opustim i budem ono što jesam, a ne da razmišljam hoće li me paparaco slikati na plaži. Vidim da svi hrle na Ibicu, Mikonos, Formenteru, Santorini, a ja sam sva ta mesta obišla sa društvom iz srednje škole, sa 18 godina.

Za knjige kažu da im se treba vraćati jer ih u različitim životnim dobima drugačije doživljavamo. Sanja smatra da isto važi i za putovanja.

– Novu godinu u Njujorku žena na pravi način može da doživi samo kao solerka. Letovanje na Tajlandu dobro je sa dečkom. London, moj omiljeni grad, u kojem sam bila sa 14, potom i sa 18, a onda i kad sam dobila dete, svaki put je na mene ostavio različiti utisak. Kad sam tamo prvi put povela Strahinju, pazila sam da moj sin ne vidi neku njegovu stranu koja nije za decu. Sa 18 sam sa tadašnjim dečkom i rancem na leđima užduž i popreko putovala po Crnoj Gori, Dalmaciji, Istri. Sad to ne bih ponovila ni u ludilu.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi