Sanja Kužet: Moja tri muškarca – centar mog sveta


Iako je mislila da će imati mnogo više problema u prvim nedeljama posle porođaja, zgodna voditeljka uživa u svakom trenutku sa malenim Stahinjom, koji je ubrzo posle napuštanja porodilišta postao prva zvezda porodice

Kad je 17. februara rodila sina Strahinju, atraktivna televizijska voditeljka Sanja Kužet (33) mislila je da će se promeniti njen svakodnevni ritam. Verovala je da je izgubila rutinu u podizanju malog deteta koju je stekla pre osam godina kad je na svet donela prvog sina Andriju. Ubrzo je shvatila da se prevarila. Iskustva i znanja stečena pre bezmalo jedne decenije brzo su se povratila, pa sada opuštena uživa u svakom trenutku materinstva.

Radosna vest: Sanja Kužet dobila dečaka!

Strahinja je odmah po napuštanju porodilišta postao prva zvezda porodice. Sve se vrti oko njega, a Sanjin stariji sin Andrija i emotivni partner Nemanja Živojinović utrkuju se ko će mu pokloniti više ljubavi.

– Strahinja je dobra beba. Kao i druga mala deca traži pažnju. Ne uzimam ga iz kreveca svaki put kad zaplače, gledam da odolim njegovom šarmu. U ovom periodu su bebe tako slatke i male, u potpunosti zavise od vas, pa je ne uzeti ga u naručje velika borba sa samim sobom. Strahinja diktira porodični ritam, od ustajanja do raspoloženja. Nekad se ujutru probudi pa se brzo vrati na spavanje, a ponekad mi se, bogami, prva jutarnja kafa dobro ohladi dok ne sednem da je popijem. Beba u ovom periodu ima prioritet, sasvim je normalno da se prilagođavamo njenim potrebama. Kako suprug Nemanja radi, a stariji sin Andrija ide u školu, prepodne Strahinja i ja provodimo sami. Započinjemo dan negom i već vidim da voli da se bavim njime, da ga češkam, češljam, presvlačim, umivam. Verujem da deca osećaju ljubav koju im pružate, da im prijaju toplina i vaša posvećenost.

SUSRET MODERNOG I TRADICIONALNOG

Uprkos savetima da se beba ne izvodi iz doma pre nego što napuni mesec, Sanja je sa Strahinjom već bila u parku.

– I bebi i meni je prijalo da izađemo iz kuće. Jedva čekam da otopli, verujem da ćemo minimalno vremena provoditi u kući. Po podne smo u punom sastavu pa zajedno uživamo. Nemanja jedva čeka da dođe s posla da uzme Strahinju u ruke, kao i Andrija koji voli da bude uz mlađeg brata. Lepo mi je da ih gledam kako se igraju s njim i čini mi se da je u ovom periodu života moje vreme u potpunosti posvećeno samo njima.

Sasluša tuđe savete, ali smatra da je u odgoju dece najvažnije pratiti sopstveni unutrašnji glas.

– Ne vidim razloga da beba ne bude u kratkim rukavima ako je u stanu toplo. Nema tu neke velike filozofije, treba slediti sopstveni osećaj. Uvek sam spremna da čujem razne savete, ali na kraju ću uvek odlučiti onako kako ja mislim da je najbolje. Imala sam sreću da odrastam u porodici koja je poštovala tradicionalne vrednosti. Iako mi je ponekad smetala izuzetna strogost mojih roditelja, danas sam im na tome zahvalna. Primećujem da u mnogim stvarima sve više ličim na svoju majku i da često izgovaram njene rečenice, ali od toga ne možete pobeći. Trudim se da na svojoj deci primenjujem sistem po kom su mene moji vaspitavali, ali u skladu sa današnjim vremenom. Dakle, modernizovano tradicionalno vaspitanje.

 

Sanja Kužet: Nemanja je prihvatio Andriju kao svoje dete, to je presudilo

Iako Strahinja ima samo mesec i u potpunosti zavisi od majke, a Andrija je tek krenuo u školu pa i njemu treba posvetiti pažnju, Sanji ništa nije problem i ne dolaze joj oni dani kad joj je svega “preko glave”.

– Sve u vezi sa bebom i trudnoćom mi je izgleda teže padalo prvi put, kad sam imala dvadeset pet godina. I nespavanje i to što beba plače. Sad mi je sve to normalno, što ne znači da u nekom trenutku neću promeniti mišljenje. Uživam u svemu ovome. Ostanem sama sa njim i kad ga okupam, odvrnem muziku na televiziji pa mu pevam, tepam, izmišljam pesmice.

Posao joj ne nedostaje.

– Još je rano za kamere i snimanja, Strahinja ima tek mesec dana. Ako sam ikome potrebna u ovom trenutku, onda sam njemu. Trenutno je on centar mog sveta, kao i druga dva moja muškarca, Andrija i Nemanja. Želim da što više uživam sa svojom porodicom.

Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Nebojša Babić, Mirko Tabašević, Facebook
Podelite sa prijateljima:
Tagovi