Radoznalo detinjstvo, sećanja i velikani: Životna i umetnička priča Gordana Mihića

Iz hrpe knjiga koje je nepoznata žene iznela pred Gordana Mihića u njegovom ranom detinjstvu odabrao je ono što ga zanima ali i ono na osnovu čega će stvoriti svoja najznačajnija dela koja su ušla u anale filma i televizije. Šta je to što je uticalo na njegovo stvaralaštvo, kako su nastale neke poznate serije i filmovi, istaknuti scenarista, dramski pisac i reditelj Gordan Mihić govorio je svojevremeno za RTS.

Gordan Mihić preminuo je u 81. godini.

Mihićeva ćerka, glumica Ivana Mihić obratila se svima preko društvenih mreža i poručila da je njen otac umro u nedelju, 11. avgusta i sahranjen je u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac.

Odlazak istaknutog srpskog scenariste i reditelja: Preminuo Gordan Mihić

O svom životu i bogatom stvaralaštvu u emisiji “Zavodljiva televizija – kreatori serija“, slavni srpski umetnik, suprug glumice Vere Čukić, osvrnuo se na svoj umetnički rad i na ono što je ostavilo najveći uticaj na njega.

Sve je počelo u Sokobanji, gde je živeo i išao u školu kao dečak. Simbolično navodi da tada nije znao da je u tom mestu vrlo često boravio Ivo Andrić i da je tu pisao čuvene romane Na Drini ćuprija i Travnička hronika.

Put do škole vodio je pored nekoliko vila trgovaca koji su imali velike biblioteke. I kad god se vraćamo iz škole, moj brat i ja stanemo pored prozora i gledamo ogroman niz knjiga unutra. Jednog dana, jedna gospođa izađe napolje i pita nas – šta gledate – prisećao se Mihić.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4   /   5
Foto: Printscreen/ You Tube, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi