Rade Šerbedžija: Lumpovanje draže od filma


Slavni glumac, dobitnik počasne nagrade Festivala evropskog filma Palić, otkriva koje je lekcije naučio od Pavla Vuisića i kako Dragana Nikolića i Milenu Dravić smatra najvećim prijateljima

Tokom jednodnevnog boravka u Subotici i na Festivalu evropskog filma Paliću, na kome mu je, pored Britanca Brajana Koksa, uručena nagrada “Aleksandar Lifka” za izuzetan doprinos evropskom filmu, glumac Rade Šerbedžija (71) priznao je da je veoma uzbuđen zbog povratka u grad za koji ga vežu poslovne i privatne pobede.

– Za uzlete KPGT-a krajem osamdesetih nisu zaslužni samo reditelj Ljubiša Ristić, koji je genije, i mi koji smo ga sledili, već i divna publika i grad Subotica, njegov specifični senzibilitet i posebna energija. Drugi razlog zbog kojeg volim Suboticu je privatni, tu sam upoznao moju sadašnju suprugu Lenku, koja mi je postala smisao života. Ona je tada bila mlada rediteljka, a ja glumac koji samo što se rastavio od prethodne supruge (Ivanka Cerovac, prim. aut.). S Lenkom danas imam troje dece i čitav život s njom vezujem za božanstvenu Suboticu.

Šerbedžija se prisetio da ga je Pavle Vuisić “zarazio” stavom da ne gleda sebe na velikom ekranu.

– Ne pratim mnogo filmove. Više volim pravi život, da igram fudbal, što je moja prva velika ljubav, da gledam tenis, družim se, lumpujem u kafani. A onda – film se dogodi, zavoli te kamera, i to je to.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 23. jula!

Autor: Gloria magazin/IIvan Aranđelović
Foto: Guliver/Getty images, Ivica Vojnić
Podelite sa prijateljima:
Tagovi