Putovanje Vanje Ejdus: Mopedom po uzbudljivom Vijetnamu (foto)

Glumici Vanji Ejdus glavni grad Hanoj bio je baza tronedeljnog boravka u Indokini, poseban utisak na nju ostavio je Hoj An, stari grad sav u lampionima, baš kao i Hue, nekadašnja prestonica zemlje

Vanja Ejdus: Roditeljstvo je ozbiljan posao


Poslednjih godina, sita zapadnog sistema vrednosti, poželela sam da obiđem i upoznam makar delimično meni potpuno nov i nepoznat deo planete. Posle Balija, koji nije bez razloga proglašen rajem na zemlji, odlučila sam se za Vijetnam jer je moja najbolja drugarica iz detinjstva tada živela u glavnom gradu Hanoju.

Dobar plan

U Vijetnamu, koji se nalazi u Indokini, provela sam tri nedelje, ali to nije bilo dovoljno da obiđem sve ono što sam planirala. Za razliku od Balija, koji je prilično malo ostrvo u Indoneziji, Vijetnam je velika zemlja. Ako se odlučite da boravite na severu, teško ćete uspeti da posetite i jug, pošto ima mnogo zanimljivog i drugačijeg da se vidi. Zato sam morala da se orijentišem na jednu regiju. Za početak, moj izbor bio je Hanoj, glavni grad Vijetnama, smešten na severu, odakle sam obilazila okolne delove, a posle prešla u centralni deo zemlje, koji je na moru.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin
Foto: Gloria magazin, Jelena Jovanov,/ Guliver, Thinkstock/ Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi