Prva dama rokenrola prekinula ćutanje: Intimna ispovest Slađane Milošević


Posle dugotrajnog ćutanja prva dama srpskog rokenrola Aleksandra Slađana Milošević prvi put govori o atipičnom funkcionisanju bračne zajednice s američkim novinarom Džejmsom Hagadonom i kako poput većine umetnika noću stvara a danju spava

Slađana Milošević: Uz moje ime vezivale su se najteže bolesti, deca koju krijem, droga i hapšenja

Uprkos opštem uverenju da sa njom nije lako sarađivati, da je nepredvidiva i zahtevna, moram da vas razočaram – sa Aleksandrom Slađanom Milošević je uživanje raditi. Prva dama domaćeg rokenrola je pitoma, duhovita i hirurški svesna sveta u kome živi. Retko prima goste u sopstveni dom, jer joj je dosadilo da se druži s ljudima, ali ovog puta je napravila izuzetak. Okruženi njenim umetninama, mislima koje se roje, ali se ne čuju, gitarama i slikama iz kojih izbija neko buntovništvo i dobar duh prošlih ali i budućih vremena, upoznajemo se. Završilo se tako što mi je na rastanku spakovala u plastičnu kutiju domaće vanilice, da ponesem.

Razgovor nije mogao da počne dok za to odobrenje nije svojim lavežom izdala Princeza Morgan – njen sedmogodišnji ljubimac, pas rase papijon, isti onakav kakvog je na giljotinu pod rukom nosila francuska kraljica Antoaneta, a kraljevi Evrope spavali s njima u krevetima, grejući se tako u svojim dvorcima punim promaje – sa kojom Slađana komunicira na engleskom.

Vrtimo se po njenim uspomenama, standardima koje je postavljala odavde do Amerike i Kine, priča kako više ne može da podnese da joj stavljaju veštačke trepavice jer su joj svojevremeno u Sovjetskom Savezu, gde je imala tri koncerta dnevno, non-stop lepili te trepavice koje su, prema proceni stručnjaka, neophodne da bi njen lik videla i publika u trinaestom redu.

U Slađanin umetnički raspon, osim muzike, stali su i autorsko-enciklopedijsko delo “Civilizacija i žena – Muška žena” u dva toma, na 1732 stranice, koje je pisala 11 godina, knjiga “Otkrića” i istoimeni film posvećen Nikoli Tesli koji je u stalnoj postavci Teslinog muzeja, knjiga prozne poezije “Adame, ne ljuti se” i još mnogo, mnogo toga. Niz taj tobogan raskošne umetničke karijere spuštamo se do sadašnjeg trenutka.

Nastavak intervjua sa muzičkom zvezdom pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Aleksandar Crnogorac
Podelite sa prijateljima:
Tagovi